Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy



/ Opac / Strona główna / Ini?indeks=9&lista=7&PozycjaLista2=20130528130511071273&sorli=0 / Katalog /

Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy

Zestawienia tematyczne




Grupa tematyczna

Grupa:

Zawartość grupy:


Sortowanie:


Wyświetlone zostały pozycje należące do zestawienia: Kultura stołu
Zestawienie zawiera 25 pozycje(i).

Zmiana sposobu wyświetlania:

Okładka pozycji 8383250622
x
Okładka pozycji 8383250622

Kodeks smakosza : kompletny podręcznik gastronomii, zawierający...

"Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia "

Raisson, Horace

Gdańsk : słowo/obraz terytoria, 2023.


Pozycja dostępna

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 8383313128
x
Okładka pozycji 8383313128

"Perspektywa stołu"

Łódź : Olsztyn : Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego ; Instytut Historii UWM, 2023.


Pozycja dostępna

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 8324086854
x
Okładka pozycji 8324086854

Meshi : kulinarny przewodnik po kulturze Japonii

Tytuł oryginału: : "Meshi : a personal history of japanise food".

Arguile, Katherine Tamiko

Kraków : Znak Koncept, 2023.


Pozycja dostępna

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 8370236618
x
Okładka pozycji 8370236618

Przy polskim stole

Bockenheim, Krystyna

Wrocław : Wydawnictwo Dolnośląskie, 1998.


Pozycja wypożozyczona 0

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 8381963508
x
Okładka pozycji 8381963508

Ślepa kuchnia : jedzenie i ideologia w PRL

"Jedzenie i ideologia w PRL "

Milewska, Monika

Warszawa : Państwowy Instytut Wydawniczy, 2021.


Pozycja dostępna

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 8380028589
x
Okładka pozycji 8380028589

Tradycje i sztuka kulinarna Chin : historia, zwyczaje, smaki

Burski, Ksawery

Warszawa : Wydawnictwo Akademickie Dialog, 2021.


Pozycja dostępna

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 838125616x
x
Okładka pozycji 838125616x

Sekrety włoskiej kuchni

Tytuł oryginału : "Perché agli italiani piace parlare del cibo : un itinerario tra storia, cultura e costume,".

Kostukovič, Elena Aleksandrovna

Warszawa : Albatros, 2020.


Pozycja dostępna

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 8324056815
x
Okładka pozycji 8324056815

Przy stole z królem : jak ucztowano na królewskim dworze od...

Filipowicz, Wika

Kraków : Znak Horyzont, 2020.


Pozycja dostępna

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 8328058308
x
Okładka pozycji 8328058308

Portugalia do zjedzenia

Kieżun, Bartek

Warszawa : Buchmann, 2019.


Pozycja dostępna

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 8386210214
x
Okładka pozycji 8386210214

Przyjęcia w biznesie i nie tylko

Pietkiewicz, Edward

Warszawa : Centrum Informacji Menedżera, copyright 1995.

Pozycja dostępna

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 8324048650
x
Okładka pozycji 8324048650

Żyj wabi-sabi : japońska sztuka odnajdywania piękna w...

Tytuł oryginału: "Wabi-sabi welcome : learning to embrace the imperfect and entertain with thoughtfulness and ease,".

Adams, Julie Pointer

Kraków : Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, 2018.


Pozycja dostępna

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 838031526x
x
Okładka pozycji 838031526xOkładka sygnatury podroznicza

Menu świata

Pałkiewicz, Jacek Edward

Warszawa : Świat Książki Wydawnictwo, 2017.


Pozycja dostępna
Okładka sygnatury podroznicza

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 8373837949
x
Okładka pozycji 8373837949

Wzory jedzenia a struktura społeczna

Warszawa : Wydawnictwo Naukowe "Scholar", cop. 2015.


Pozycja dostępna

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 8320716985
x
Okładka pozycji 8320716985

Na rogu świata i nieskończoności : wspomnienia o Franciszku...

Warszawa : "Iskry", cop. 2002.


Pozycja dostępna

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 8308054250
x
Okładka pozycji 8308054250

Piąty smak : rozmowy przy jedzeniu

Modelski, Łukasz

Kraków : Wydawnictwo Literackie, 2014.


Pozycja dostępna

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 8364822128
x
Okładka pozycji 8364822128

Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej

Tyt. oryg.: "Physiologie du gout ou Méditations de gastronomie transcendante ".

Brillat-Savarin, Jean Anthelme

Warszawa : Państwowy Instytut Wydawniczy, [2015].


Pozycja dostępna

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 8361185453
x
Okładka pozycji 8361185453

Kawa, herbata i czekolada : nowe napoje XVIII-wiecznej...

Wendland, Ewa

Łysomice : Dom Wydawniczy Duet, cop. 2008.


Pozycja dostępna

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 8323337004
x
Okładka pozycji 8323337004

Jedzenie i uczty Jezusa : kulinarny świat Palestyny pierwszego wieku...

Tyt. oryg.: "Food and feasts of Jesus : inside the world of first-century fare, with menus and recipes,".

Neel, Douglas E

Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, cop. 2014.


Pozycja dostępna

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 8321345751
x
Okładka pozycji 8321345751

Wokół stołu

Tyt. oryg.: "Cibo e la tavola, ".

Malaguzzi, Silvia

Warszawa : Wydawnictwo "Arkady", 2009.


Pozycja dostępna

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 8374955104
x
Okładka pozycji 8374955104

Jedzenie : rytuały i magia

Tyt. oryg.: "Speiserituale : Essen, Trinken, Sakralität,".

Warszawa : Warszawskie Wydawnictwo Literackie Muza, 2009.


Pozycja dostępna

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 8377052695
x
Okładka pozycji 8377052695

Historia polskiego smaku : kuchnia, stół, obyczaje

Łozińska, Maja

Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, cop. 2013.


Pozycja dostępna

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 8374361719
x
Okładka pozycji 8374361719

Japońska kultura kulinarna

Kordzińska-Nawrocka, Iwona

Warszawa : Wydawnictwo Trio, 2008.


Pozycja dostępna

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 8371632266
x
Okładka pozycji 8371632266

To były knajpy!

Wiernicki, Wiesław

Warszawa : "Twój Styl", 2001.

Pozycja dostępna

zobacz szczegóły

Okładka pozycji 8375542016
x
Okładka pozycji 8375542016

Sztuka umiaru

Tyt. oryg.: "Art de la frugalité et de la volupté, ".

Loreau, Dominique

Warszawa : Wydawnictwo Czarna Owca, 2011.

Pozycja dostępna

zobacz szczegóły


Więcej stron
1 2


Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy