Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy



/ Opac / Strona główna / Detail?PozycjaOpisy=20200323115326070904 / Katalog / Szczegóły pozycji

- Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Portugalia do zjedzenia / Bartek Kieżun.
Okładka pozycji Portugalia do zjedzenia

Portugalia do zjedzenia

Autor: Kieżun, Bartek

Notka biograficzna



Portugalia do zjedzenia - opis wydawcy. Po sukcesie, jakim okazała się Italia do zjedzenia, Bartek Kieżun wyruszył do Portugalii gnany potrzebą kolejnej opowieści o malowniczych miejscach oraz kuchni niezwykłej w swej prostocie.Portugalia do zjedzenia to połączenie książki kulinarnej i przewodnika po jednym z najczęściej odwiedzanych europejskich krajów. Znajdują się w niej zarówno fantastyczne przepisy, jak i pasjonujące opowieści o historii i sztuce, które sprawiają, że bacalhau, francesinha i pieczone sardynki smakują jeszcze lepiej.


Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Bartek Kieżun.
Hasła:Kuchnia śródziemnomorska
Kultura stołu
Portugalia
Poradnik
Przepisy kulinarne
Publikacja bogato ilustrowana
Adres wydawniczy:Warszawa : Buchmann, 2019.
Opis fizyczny:286, [2] strony : fotografie ; 28 cm.
Forma gatunek:Książki. Poradniki i przewodniki.
Dziedzina:Kulinaria
Powstanie dzieła:2019 r.
Powiązane zestawienia:Kuchnie świata
Kultura stołu
Portugalia
Przepisy kulinarne
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. Nr 35
ul. Narbutta 47
tel. 22 849 63 56

Sygnatura: 641
Numer inw.: 62202
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzleć zamówienie

CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88

Sygnatura: 58.176
Numer inw.: 58176
Dostępność: tylko na miejscu

schowek




Notka biograficzna:


Zdjęcie Kieżun, Bartek

Kieżun, Bartek

Specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Stale współpracuje z Magazynem KUKBUK i portalem Wirtualna Polska. Publikuje również w m.in.: magazynie Podróże, Twój Styl i kwartalniku Wino. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje na konkursach kulinarnych. Dwukrotny zdobywca Nagrody Magellana, którą nagrodzono Italię do zjedzenia i Portugalię [>>]






Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:


Okładka książki  Ateny do zjedzenia  1Okładka książki  Italia do zjedzenia  4Okładka książki  Stambuł do zjedzenia  6




Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy