Italia do zjedzenia
Autor: Kieżun, Bartek
Nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku.Italia do zjedzenia jest to wyjątkowym połączeniem książki kulinarnej i subiektywnego przewodnika po Włoszech. W środku znajdziemy historię kuchni i sztuki opatrzoną zdjęciami z licznych podróży autora do Italii. Źródło: Lubimy czytać
Odpowiedzialność: | Bartek Kieżun. | ||||||
Hasła: | Kieżun, Bartek (1976- ) Kuchnia włoska Kultura stołu Włochy Literatura podróżnicza | ||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Buchmann - Grupa Wydawnicza Foksal, 2022. | ||||||
Wydanie: | Wydanie II poprawione. | ||||||
Opis fizyczny: | 302, [2] strony : ilustracje kolorowe ; 28 cm. Powiązane zestawienia: | Kucharstwo | Włochy Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Notka biograficzna:
Kieżun, Bartek
Specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Stale współpracuje z Magazynem KUKBUK i portalem Wirtualna Polska. Publikuje również w m.in.: magazynie Podróże, Twój Styl i kwartalniku Wino. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje na konkursach kulinarnych. Dwukrotny zdobywca Nagrody Magellana, którą nagrodzono Italię do zjedzenia i Portugalię [>>]