Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy



/ Opac / Strona główna / Detail?PozycjaOpisy=20230518143448096195 / Katalog / Szczegóły pozycji

- Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Italia do zjedzenia / Bartek Kieżun.
Okładka pozycji Italia do zjedzenia

Italia do zjedzenia

Autor: Kieżun, Bartek

Notka biograficzna



Nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. Italia do zjedzenia została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za najlepszy przewodnik kulinarny roku.Italia do zjedzenia jest to wyjątkowym połączeniem książki kulinarnej i subiektywnego przewodnika po Włoszech. W środku znajdziemy historię kuchni i sztuki opatrzoną zdjęciami z licznych podróży autora do Italii. Źródło: Lubimy czytać


Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Bartek Kieżun.
Hasła:Kieżun, Bartek (1976- )
Kuchnia włoska
Kultura stołu
Włochy
Literatura podróżnicza
Adres wydawniczy:Warszawa : Buchmann - Grupa Wydawnicza Foksal, 2022.
Wydanie:Wydanie II poprawione.
Opis fizyczny:302, [2] strony : ilustracje kolorowe ; 28 cm.
Powiązane zestawienia:Kucharstwo
Włochy
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. Nr 8
Aleje Niepodległości 19
tel. 22 848 95 87

Sygnatura: Rewersy: 64
Numer inw.: 93240
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

CzN nr XXI
ul. Bukietowa 4A
tel. 22 898 30 33

Sygnatura: 20021
Numer inw.: 20021
Dostępność: tylko na miejscu

schowek




Notka biograficzna:


Zdjęcie Kieżun, Bartek

Kieżun, Bartek

Specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Stale współpracuje z Magazynem KUKBUK i portalem Wirtualna Polska. Publikuje również w m.in.: magazynie Podróże, Twój Styl i kwartalniku Wino. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje na konkursach kulinarnych. Dwukrotny zdobywca Nagrody Magellana, którą nagrodzono Italię do zjedzenia i Portugalię [>>]






Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:


Okładka książki  Ateny do zjedzenia  1Okładka książki  Portugalia do zjedzenia  5Okładka książki  Stambuł do zjedzenia  6




Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy