Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy



/ Opac / Strona główna / Detail?PozycjaOpisy=20221123132422070555 / Katalog / Szczegóły pozycji

- Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Ateny do zjedzenia / Bartek Kieżun.
Okładka pozycji Ateny do zjedzenia

Ateny do zjedzenia

Autor: Kieżun, Bartek

Notka biograficzna



Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. "Ateny do zjedzenia" - kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas w kulinarną podróż po zakątkach greckiej stolicy. To album o historii miasta, o greckich bogach, o drogach i bezdrożach, o owcach i kozach oraz o kościołach i świątyniach, a także - a może przede wszystkim - o wspaniałej greckiej kuchni, która potrafi skraść niejedno serce. Opis wydawcy.


Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Bartek Kieżun.
Hasła:Kieżun, Bartek (1976-)
Kuchnia grecka
Ateny (Grecja)
Książka kucharska
Przewodnik tematyczny
Publikacja bogato ilustrowana
Relacja z podróży
Adres wydawniczy:Warszawa : Buchmann, 2022.
Wydanie:Wydanie I.
Opis fizyczny:284, [4] strony : fotografie, ilustracje, portret ; 28 cm.
Forma gatunek:Książki. Literatura faktu, eseje publicystyka. Poradniki i przewodniki.
Dziedzina:Kulinaria
Podróże i turystyka
Powstanie dzieła:2022 r.
Powiązane zestawienia:Przepisy kulinarne
Grecja
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. Nr 39
ul. Górska 7
tel. 22 841 26 95

Sygnatura: 64
Numer inw.: 47514
Pozycja wypożyczona

Wypożyczona przez: 082987
do dnia: 2024-06-07
schowekrezerwuj
więcejrezerwuj

BD nr III
ul. Tuchlińska 2A
tel. 22 843 20 87

Sygnatura: 64
Numer inw.: 55897
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzleć zamówienie

CzN nr XXI
ul. Bukietowa 4A
tel. 22 898 30 33

Sygnatura: 20361
Numer inw.: 20361
Dostępność: tylko na miejscu

schowek




Notka biograficzna:


Zdjęcie Kieżun, Bartek

Kieżun, Bartek

Specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Stale współpracuje z Magazynem KUKBUK i portalem Wirtualna Polska. Publikuje również w m.in.: magazynie Podróże, Twój Styl i kwartalniku Wino. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje na konkursach kulinarnych. Dwukrotny zdobywca Nagrody Magellana, którą nagrodzono Italię do zjedzenia i Portugalię [>>]






Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:


Okładka książki  Italia do zjedzenia  3Okładka książki  Portugalia do zjedzenia  5Okładka książki  Stambuł do zjedzenia  6




Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy