Ateny do zjedzenia
Autor: Kieżun, Bartek
Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. "Ateny do zjedzenia" - kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera nas w kulinarną podróż po zakątkach greckiej stolicy. To album o historii miasta, o greckich bogach, o drogach i bezdrożach, o owcach i kozach oraz o kościołach i świątyniach, a także - a może przede wszystkim - o wspaniałej greckiej kuchni, która potrafi skraść niejedno serce. Opis wydawcy.
Odpowiedzialność: | Bartek Kieżun. | ||||||||||||
Hasła: | Kieżun, Bartek (1976-) Kuchnia grecka Ateny (Grecja) Książka kucharska Przewodnik tematyczny Publikacja bogato ilustrowana Relacja z podróży | ||||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Buchmann, 2022. | ||||||||||||
Wydanie: | Wydanie I. | ||||||||||||
Opis fizyczny: | 284, [4] strony : fotografie, ilustracje, portret ; 28 cm. Forma gatunek: | Książki. Literatura faktu, eseje publicystyka. Poradniki i przewodniki. | Dziedzina: | Kulinaria | Podróże i turystyka Powstanie dzieła: | 2022 r. | Powiązane zestawienia: | Przepisy kulinarne | Grecja Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp. Nr 39
ul. Górska 7
tel. 22 841 26 95
Sygnatura: 64
Numer inw.: 47514
Pozycja wypożyczona
do dnia: 2024-06-07
BD nr III
ul. Tuchlińska 2A
tel. 22 843 20 87
Sygnatura: 64
Numer inw.: 55897
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
CzN nr XXI
ul. Bukietowa 4A
tel. 22 898 30 33
Sygnatura: 20361
Numer inw.: 20361
Dostępność: tylko na miejscu
Notka biograficzna:
Kieżun, Bartek
Specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Stale współpracuje z Magazynem KUKBUK i portalem Wirtualna Polska. Publikuje również w m.in.: magazynie Podróże, Twój Styl i kwartalniku Wino. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje na konkursach kulinarnych. Dwukrotny zdobywca Nagrody Magellana, którą nagrodzono Italię do zjedzenia i Portugalię [>>]