Odpowiedzialność: | Hanna Szymanderska. | ||||||||||||||||
Seria: | Gotowanie z Gwiazdami | ||||||||||||||||
Hasła: | 2001- Pierogi i pierożki Przepisy kulinarne | ||||||||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Hachette Polska, copyright 2009. | ||||||||||||||||
Opis fizyczny: | 216 stron: ilustracje kolorowe ; 27 cm. Uwagi: | Na okładce odmienny tytuł serii: Gotowanie z Pasją. | Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. | Dziedzina: | Kulinarne | Powstanie dzieła: | 2009 r. | Powiązane zestawienia: | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | Inne pozycje z serii | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88
Sygnatura: D-4194
Numer inw.: 60070
Dostępność: tylko na miejscu
Notka biograficzna:
Szymanderska, Hanna
Popularna dziennikarka i pisarka kulinarna, wybitna specjalistka od polskiej kuchni regionalnej. Urodziła się w 1944 roku w Rykach, zmarła 11 września 2014 roku w Skarżysku-Kamiennej. Napisała kilkadziesiąt poczytnych książek kulinarnych, między innymi: "Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej", "Na polskim stole", "Polska Wigilia", "Polska Wielkanoc", "200 potraw z warzyw", "Polska kuchnia myśliwska", "100 potraw ze śledzia", "Sekret kucharski, czyli co jadano w Soplicowie", "Smakosz warszawski: potrawy dawne i nowe", "Polskie tradycje świąteczne", "Kuchnia polska: potrawy regionalne". [>>]