Odpowiedzialność: | Hanna Szymanderska. | ||||||
Hasła: | Kuchnia polska Kuchnia regionalna - Polska | ||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : "Świat Książki", 2004. | ||||||
Opis fizyczny: | 703 s. : fot. kolor. ; 31 cm. Uwagi: | Bibliogr. s. 691. Indeks. | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp. nr 84
ul. Modzelewskiego 71
tel. 22 844 62 71
Sygnatura: Podręczna: 64
Numer inw.: 39138
Dostępność: tylko na miejscu
Wyp nr 122
ul. Iberyjska 5
tel. 22 842 79 02
Dostępna na zamówienie
Sygnatura: Magazyn: 64
Numer inw.: 19917
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
BD nr III
ul. Tuchlińska 2A
tel. 22 843 20 87
Sygnatura: Czytelnia: 64
Numer inw.: 36627
Dostępność: tylko na miejscu
BD nr XXXV
ul. Bonifacego 90
tel. 22 651 80 23
Dostępna na zamówienie
Sygnatura: Magazyn: 64
Numer inw.: 34298
Pozycja niedostępna
Notka biograficzna:
Szymanderska, Hanna
Popularna dziennikarka i pisarka kulinarna, wybitna specjalistka od polskiej kuchni regionalnej. Urodziła się w 1944 roku w Rykach, zmarła 11 września 2014 roku w Skarżysku-Kamiennej. Napisała kilkadziesiąt poczytnych książek kulinarnych, między innymi: "Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej", "Na polskim stole", "Polska Wigilia", "Polska Wielkanoc", "200 potraw z warzyw", "Polska kuchnia myśliwska", "100 potraw ze śledzia", "Sekret kucharski, czyli co jadano w Soplicowie", "Smakosz warszawski: potrawy dawne i nowe", "Polskie tradycje świąteczne", "Kuchnia polska: potrawy regionalne". [>>]