Odpowiedzialność: | Hanna Szymanderska. | ||||||||
Hasła: | 1501-1600 1601-1700 1701-1800 1801-1900 1901-2000 Historia Kuchnia polska Kultura stołu Szlachta Polska | ||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Świat Książki - Bertelsmann Media, 2005. | ||||||||
Opis fizyczny: | 397, [1] strona : ilustracje ; 25 cm. Uwagi: | Publikacja klubu "Świat Książki" nr 5376. Bibliografia na stronach : 389-392. Indeks. | Forma gatunek: | Książki. Publikacje popularnonaukowe. | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp. Nr 20
ul. Żuławskiego 4/6
tel. 22 627 42 22
Wyp. Nr 35
ul. Narbutta 47
tel. 22 849 63 56
Wyp nr 95
ul. Gruszczyńskiego 12
tel. 22 843 98 31
CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88
Sygnatura: 38.759
Numer inw.: 38759
Dostępność: tylko na miejscu
Notka biograficzna:
Szymanderska, Hanna
Popularna dziennikarka i pisarka kulinarna, wybitna specjalistka od polskiej kuchni regionalnej. Urodziła się w 1944 roku w Rykach, zmarła 11 września 2014 roku w Skarżysku-Kamiennej. Napisała kilkadziesiąt poczytnych książek kulinarnych, między innymi: "Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej", "Na polskim stole", "Polska Wigilia", "Polska Wielkanoc", "200 potraw z warzyw", "Polska kuchnia myśliwska", "100 potraw ze śledzia", "Sekret kucharski, czyli co jadano w Soplicowie", "Smakosz warszawski: potrawy dawne i nowe", "Polskie tradycje świąteczne", "Kuchnia polska: potrawy regionalne". [>>]