Odpowiedzialność: | Hanna Szymanderska. | ||||||
Hasła: | Apicius Coelius - (ca 25 a.C.-?). - De re coquinaria Kuchnia starożytnego Rzymu Przepisy kulinarne | ||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Prószyński i S-ka, 2003. | ||||||
Opis fizyczny: | 182, [2] s., [20] s. tabl. : il. (w tym kolor.) ; 26 cm. Uwagi: | Bibliogr. Indeks. | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Notka biograficzna:
Szymanderska, Hanna
Popularna dziennikarka i pisarka kulinarna, wybitna specjalistka od polskiej kuchni regionalnej. Urodziła się w 1944 roku w Rykach, zmarła 11 września 2014 roku w Skarżysku-Kamiennej. Napisała kilkadziesiąt poczytnych książek kulinarnych, między innymi: "Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej", "Na polskim stole", "Polska Wigilia", "Polska Wielkanoc", "200 potraw z warzyw", "Polska kuchnia myśliwska", "100 potraw ze śledzia", "Sekret kucharski, czyli co jadano w Soplicowie", "Smakosz warszawski: potrawy dawne i nowe", "Polskie tradycje świąteczne", "Kuchnia polska: potrawy regionalne". [>>]