Podstawy gastronomii : od żywności do turystyki kulinarnej
Autor: Milewska, Mariola.
Podstawy gastronomii. Od żywności do turystyki kulinarnej - opis wydawcyUsługi gastronomiczne są ważną częścią sektora usług. Autorzy przedstawili m.in. krótką historię gastronomii, istotę gastronomii i usługi gastronomicznej, pojęcia stosowane w gastronomii, podstawowe wyposażenie placówki gastronomicznej, produkt gastronomiczny i jego atrakcyjność turystyczną, rolę promocji informacji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii.
Odpowiedzialność: | Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak. | ||||||||||||||||||||
Hasła: | Gastronomia Turystyka kulinarna Podręcznik Gospodarka, ekonomia, finanse | ||||||||||||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, copyright 2017. | ||||||||||||||||||||
Wydanie: | Wydanie 2. zmienione. | ||||||||||||||||||||
Opis fizyczny: | 404 strony : ilustracje, fotografie, wykresy ; 24 cm. Uwagi: | Bibliografia, netografia na stronach 390-404. | Forma gatunek: | Książki. Publikacje dydaktyczne. Publikacje fachowe. | Dziedzina: | Gospodarka, ekonomia, finanse | Powstanie dzieła: | 2017 r. | Twórcy: | Prączko, Anna. Autor | Stasiak, Andrzej. Autor Przeznaczenie: | Dla studentów kierunków turystycznych, hotelarskich, technicznych i rolniczych oraz uczniów szkół policealnych o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim. | Dla studentów kierunków turystycznych, hotelarskich, technicznych i rolniczych oraz uczniów szkół policealnych o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim. Odbiorcy: | Szkoły policealne. Szkoły wyższe. | Powiązane zestawienia: | Gastronomia | Turystyka Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)