Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy

#




Hotelarstwo - Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Hotelarstwo : organizacja i funkcjonowanie obiektów noclegowych / Mariola Milewska, Bogdan Włodarczyk.
Okładka pozycji Hotelarstwo : organizacja i funkcjonowanie obiektów noclegowych

Hotelarstwo : organizacja i funkcjonowanie obiektów noclegowych

Autor: Milewska, Mariola.




Hotelarstwo - opis wydawcyW książce kompleksowo przedstawiono zasady organizacji oraz funkcjonowanie obiektu hotelarskiego. Autorzy przedstawili: rolę obiektów noclegowych we współczesnej gospodarce; tworzenie struktury funkcjonalnej takiego obiektu i jej główne elementy; kształtowanie komórek organizacyjnych przedsiębiorstwa hotelarskiego i ich zakres pracy; najistotniejsze cechy osobowości i niezbędne kwalifikacje hotelarzy; charakterystykę

grup i segmentów gości hotelowych; zasady komunikacji między gospodarzami a gośćmi; reklamacje usług hotelowych oraz kwestie bezpieczeństwa i higieny pracy w obiekcie hotelarskim.

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Mariola Milewska, Bogdan Włodarczyk.
Hasła:2001-
Hotelarstwo
Organizacja
Przedsiębiorstwo
Materiały pomocnicze
Opracowanie
Gospodarka, ekonomia, finanse
Zarządzanie i marketing
Adres wydawniczy:Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, copyright 2018.
Opis fizyczny:413 stron : ilustracje, fotografie ; 24 cm.
Uwagi:Bibliografia, netografia na stronach 409-413.
Forma gatunek:Książki. Publikacje dydaktyczne. Publikacje naukowe.
Dziedzina:Gospodarka, ekonomia, finanse
Zarządzanie i marketing
Zakres czasowy:2018 r.
Powstanie dzieła:2018 r.
Twórcy:Włodarczyk, Bogdan. Autor

Przeznaczenie:Dla wykładowców i studentów kierunków związanych z hotelarstwem i turystyką, nauczycieli i wykładowców w szkołach średnich i pomaturalnych kształcących w specjalnościach: hotelarstwo i turystyka, a także osób zamierzających prowadzić obiekt oferujący noclegi.
Dla wykładowców i studentów kierunków związanych z hotelarstwem i turystyką, nauczycieli i wykładowców w szkołach średnich i pomaturalnych kształcących w specjalnościach: hotelarstwo i turystyka, a także osób zamierzających prowadzić obiekt oferujący noclegi.
Odbiorcy:Szkoły średnie. Szkoły wyższe.
Powiązane zestawienia:Hotelarstwo
Organizacja
Przedsiębiorstwo
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. Nr 8
Aleje Niepodległości 19
tel. 22 848 95 87

Sygnatura: Rewersy: 64
Numer inw.: 89571
Dostępność: wypożyczana na 14 dni

schowekzamów

CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88

Sygnatura: 56.438
Numer inw.: 56438
Dostępność: tylko na miejscu

schowek




Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:


Okładka książki  Hotelarstwo : podstawowe wiadomości  1Okładka książki  Podstawy gastronomii : od żywności do turystyki kulinarnej  2Okładka książki  Podstawy gastronomii  3




Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy