Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy



/ Opac / Strona główna / Detail?PozycjaOpisy=20231012152837057952 / Katalog / Szczegóły pozycji

- Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Hiszpania do zjedzenia / Bartek Kieżun.
Okładka pozycji Hiszpania do zjedzenia

Hiszpania do zjedzenia

Autor: Kieżun, Bartek

Notka biograficzna



Bartek Kieżun wyrusza w podróż do Hiszpanii, by przywieźć z niej to, co najpyszniejsze w kraju wiecznej sjesty i południowego słońca. Hiszpania do zjedzenia to połączenie książki kulinarnej z subiektywnym przewodnikiem po nieoczywistych zakątkach kraju. Kieżun zabierze cię w podróż, która niekoniecznie skończy się w kuchni, bo książkę tę można smakować na wiele sposobów. Ciekawe przepisy, wciągające opowieści z podróży i fascynujący rozmówcy, którzy oprowadzają po swoim kraju - wszystko to okraszone pysznymi fotografiami. Opis wydawcy


Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Bartek Kieżun.
Hasła:Kuchnia hiszpańska
Kultura stołu
Hiszpania
Poradnik
Przepisy kulinarne
Publikacja bogato ilustrowana
Adres wydawniczy:Warszawa : Buchmann, 2022.
Wydanie:Wydanie II poprawione.
Opis fizyczny:300, [4] strony : fotografie ; 28 cm.
Forma gatunek:Książki. Poradniki i przewodniki.
Dziedzina:Kulinaria
Powstanie dzieła:2021 r.
Powiązane zestawienia:Hiszpania
Przepisy kulinarne
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

CzN nr XXI
ul. Bukietowa 4A
tel. 22 898 30 33

Sygnatura: 20384
Numer inw.: 20384
Dostępność: tylko na miejscu

schowek




Notka biograficzna:


Zdjęcie Kieżun, Bartek

Kieżun, Bartek

Specjalista w zakresie kuchni śródziemnomorskich, dziennikarz i bloger kulinarny, podróżnik, fotograf. Z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania kucharz. Miłośnik książek, nie tylko kulinarnych. Stale współpracuje z Magazynem KUKBUK i portalem Wirtualna Polska. Publikuje również w m.in.: magazynie Podróże, Twój Styl i kwartalniku Wino. Jako kucharz gotuje i karmi, prowadzi warsztaty kulinarne, organizuje wyjątkowe kolacje degustacyjne oraz sędziuje na konkursach kulinarnych. Dwukrotny zdobywca Nagrody Magellana, którą nagrodzono Italię do zjedzenia i Portugalię [>>]






Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:


Okładka książki  Ateny do zjedzenia  1Okładka książki  Italia do zjedzenia  3Okładka książki  Portugalia do zjedzenia  5Okładka książki  Stambuł do zjedzenia  6




Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy