Odpowiedzialność: | Hanna Szymanderska. | ||||
Hasła: | Kucharstwo - Polska Obrzędy - Polska Obyczaje - historia - Polska Święta - chrześcijaństwo - Polska Tradycje - Polska | ||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Świat Książki, 2003. | ||||
Opis fizyczny: | 367 s.; rys. 25 cm.Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp. Nr 8
Aleje Niepodległości 19
tel. 22 848 95 87
Wyp. Nr 20
ul. Żuławskiego 4/6
tel. 22 627 42 22
Wyp. Nr 35
ul. Narbutta 47
tel. 22 849 63 56
Dostępna na zamówienie
Sygnatura: Magazyn: 39
Numer inw.: 3561
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
Wyp. nr 84
ul. Modzelewskiego 71
tel. 22 844 62 71
Wyp nr 108
ul. Puławska 119
tel. 22 843 16 85
BD nr III
ul. Tuchlińska 2A
tel. 22 843 20 87
Sygnatura: Czytelnia: 39
Numer inw.: 33529
Dostępność: tylko na miejscu
Notka biograficzna:
Szymanderska, Hanna
Popularna dziennikarka i pisarka kulinarna, wybitna specjalistka od polskiej kuchni regionalnej. Urodziła się w 1944 roku w Rykach, zmarła 11 września 2014 roku w Skarżysku-Kamiennej. Napisała kilkadziesiąt poczytnych książek kulinarnych, między innymi: "Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej", "Na polskim stole", "Polska Wigilia", "Polska Wielkanoc", "200 potraw z warzyw", "Polska kuchnia myśliwska", "100 potraw ze śledzia", "Sekret kucharski, czyli co jadano w Soplicowie", "Smakosz warszawski: potrawy dawne i nowe", "Polskie tradycje świąteczne", "Kuchnia polska: potrawy regionalne". [>>]