Odpowiedzialność: | Hanna Szymanderska. | ||||
Hasła: | Kucharstwo | ||||
Adres wydawniczy: | Warsz Warszawa : "Muza", "Muza", 2000.2002. | ||||
Wydanie: | [Wyd. 2] | ||||
Opis fizyczny: | 176 s. 21 cm. Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp. Nr 35
ul. Narbutta 47
tel. 22 849 63 56
Sygnatura: Archiwum: 64
Numer inw.: 40705
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
Wyp. Nr 35
ul. Narbutta 47
tel. 22 849 63 56
Sygnatura: Archiwum: 64
Numer inw.: 43321
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
BD nr XVIII
ul. Górska 7
tel. 22 840 64 58
Sygnatura: 39
Numer inw.: 21377
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
Notka biograficzna:
Szymanderska, Hanna
Popularna dziennikarka i pisarka kulinarna, wybitna specjalistka od polskiej kuchni regionalnej. Urodziła się w 1944 roku w Rykach, zmarła 11 września 2014 roku w Skarżysku-Kamiennej. Napisała kilkadziesiąt poczytnych książek kulinarnych, między innymi: "Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej", "Na polskim stole", "Polska Wigilia", "Polska Wielkanoc", "200 potraw z warzyw", "Polska kuchnia myśliwska", "100 potraw ze śledzia", "Sekret kucharski, czyli co jadano w Soplicowie", "Smakosz warszawski: potrawy dawne i nowe", "Polskie tradycje świąteczne", "Kuchnia polska: potrawy regionalne". [>>]