Odpowiedzialność: | Hanna Szymanderska. | ||||||||||||
Hasła: | Potrawy wigilijne | ||||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Muza SA, 2003. | ||||||||||||
Wydanie: | Wydanie 3. | ||||||||||||
Opis fizyczny: | 176 stron ; 21 cm. Uwagi: | Indeks. | Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. | Dziedzina: | Kulinaria | Powiązane zestawienia: | Boże Narodzenie | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
BD nr LIV
ul. Ludowa 4
tel. 22 851 64 24
Sygnatura: 64
Numer inw.: 24363
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
Notka biograficzna:
Szymanderska, Hanna
Popularna dziennikarka i pisarka kulinarna, wybitna specjalistka od polskiej kuchni regionalnej. Urodziła się w 1944 roku w Rykach, zmarła 11 września 2014 roku w Skarżysku-Kamiennej. Napisała kilkadziesiąt poczytnych książek kulinarnych, między innymi: "Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej", "Na polskim stole", "Polska Wigilia", "Polska Wielkanoc", "200 potraw z warzyw", "Polska kuchnia myśliwska", "100 potraw ze śledzia", "Sekret kucharski, czyli co jadano w Soplicowie", "Smakosz warszawski: potrawy dawne i nowe", "Polskie tradycje świąteczne", "Kuchnia polska: potrawy regionalne". [>>]