![book](images/brak4.jpg)
Odpowiedzialność: | Hanna Szymanderska. | ||||||
Hasła: | Kuchnia polska - myśliwska Kuchnia myśliwska - Polska Kucharstwo - Polska | ||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Muza, 2002. | ||||||
Opis fizyczny: | 253, [3] s. 21 cm.Uwagi: | Bibliogr.- Indeks | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88
Sygnatura: 35.640
Numer inw.: 35640
Dostępność: tylko na miejscu
Notka biograficzna:
![Zdjęcie Szymanderska, Hanna](focie/977206713_20200414113153.jpg)
Szymanderska, Hanna
Popularna dziennikarka i pisarka kulinarna, wybitna specjalistka od polskiej kuchni regionalnej. Urodziła się w 1944 roku w Rykach, zmarła 11 września 2014 roku w Skarżysku-Kamiennej. Napisała kilkadziesiąt poczytnych książek kulinarnych, między innymi: "Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej", "Na polskim stole", "Polska Wigilia", "Polska Wielkanoc", "200 potraw z warzyw", "Polska kuchnia myśliwska", "100 potraw ze śledzia", "Sekret kucharski, czyli co jadano w Soplicowie", "Smakosz warszawski: potrawy dawne i nowe", "Polskie tradycje świąteczne", "Kuchnia polska: potrawy regionalne". [>>]