Odpowiedzialność: | Hanna Szymanderska. | ||||||
Seria: | Encyklopedia Gotowania / Prószyński i S-ka | ||||||
Hasła: | Kucharstwo - przepisy kulinarne - wydawnictwa popularne | ||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Prószyński i S-ka, cop. 2004. | ||||||
Opis fizyczny: | 94, [2] s. : fot. kolor. ; 21 cm.Uwagi: | Indeks. | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp. Nr 8
Aleje Niepodległości 19
tel. 22 848 95 87
Sygnatura: 64
Numer inw.: 62491
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
BD nr XXX
ul. Melsztyńska 4
tel. 22 849 37 98
Sygnatura: 64
Numer inw.: 31191
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
Notka biograficzna:
Szymanderska, Hanna
Popularna dziennikarka i pisarka kulinarna, wybitna specjalistka od polskiej kuchni regionalnej. Urodziła się w 1944 roku w Rykach, zmarła 11 września 2014 roku w Skarżysku-Kamiennej. Napisała kilkadziesiąt poczytnych książek kulinarnych, między innymi: "Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej", "Na polskim stole", "Polska Wigilia", "Polska Wielkanoc", "200 potraw z warzyw", "Polska kuchnia myśliwska", "100 potraw ze śledzia", "Sekret kucharski, czyli co jadano w Soplicowie", "Smakosz warszawski: potrawy dawne i nowe", "Polskie tradycje świąteczne", "Kuchnia polska: potrawy regionalne". [>>]