Cała obfitość
Tytuł oryginału: "Plenty more ".
Autor: Ottolenghi, Yotam
Po "Obfitości" przyszedł czas na "Całą obfitość": jeszcze szersze spojrzenie na nieprzebrane bogactwo warzyw, kasz i roślin strączkowych. Obfitość zmieniła nasze spojrzenie na gotowanie i jedzenie. Koncentrując się na smaku warzyw, oryginalnych przyprawach i świeżych składnikach, zapoczątkowała wielki kulinarny przewrót.
Tam, gdzie kończy się "Obfitość", zaczyna
się... "Cała obfitość". 150 nowych, apetycznych przepisów na dania jarskie, tym razem ułożonych według metody przygotowania - na przykład grillowanie, pieczenie, gotowanie na parze czy duszenie.
Sałatka z mango Alphonso i ciecierzycy w curry, okra w cieście maślankowym, soczewica z radicchio, orzechami włoskimi i miodem manuka, sałatka z alg, imbiru i marchewki, a nawet desery, takie jak pieczony rabarbar ze słodkim labnehem i pigwy w soku z granatów - to po prostu niekończące się święto urodzaju.
Odpowiedzialność: | Yotam Ottolenghi ; [przekład Katarzyna Skarżyńska ; photography Jonathan Lovekin]. | ||||||||||||||
Hasła: | Potrawy jarskie Wegetarianizm Przepisy kulinarne Publikacja bogato ilustrowana | ||||||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo Filo, copyright 2016. | ||||||||||||||
Opis fizyczny: | 350, [2] strony : ilustracje ; 28 cm. Uwagi: | Na okładce podtytuł: wegetariańskie święto urodzaju. Indeks. | Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. | Dziedzina: | Kulinaria | Powstanie dzieła: | 2016 r. | Twórcy: | Lovekin, Jonathan. Fotograf | Skarżyńska, Katarzyna. Tłumacz Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)