Święta bez chemii : zdrowe przepisy na tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie i inne święta
Autor: Bator, Julita.
Dzięki swoim książkom Julita Bator zmieniła oblicze polskiej kuchni. Autorka, mama trójki dzieci, podzieliła się swoją unikatową wiedzą i wypróbowanymi zdrowymi przepisami. Teraz podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników. Udowadnia, że można przyrządzić zdrowe świąteczne potrawy i że nie jest do tego potrzebna długa lista składników ani
niekończące się godziny spędzone w kuchni. Co zrobić, by smak wigilijnej kolacji, wielkanocnego śniadania czy urodzinowego przyjęcia zapamiętać na zawsze i z radością co roku odtwarzać? Jak niewielkim nakładem czasu i kosztów zamienić czekoladowe cukierki na własnoręcznie lukrowane pierniczki, przygotować domowy barszcz z uszkami czy najlepszą lemoniadę? Julita Bator radzi, jak sprawić, by w domu unosił się aromat rodzinnych, szczęśliwych i spokojnych świąt, pachnących cynamonem i świeżo upieczonym mazurkiem. Jak podarować swoim bliskim to co najlepsze. Bez polepszaczy!
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Julita Bator. | ||||||
Hasła: | Potrawy świąteczne Książki kucharskie | ||||||
Adres wydawniczy: | Kraków : Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, 2015. | ||||||
Opis fizyczny: | 125, [3] s. : il. kolor. ; 26 cm. Uwagi: | Bibliogr. s. 125-[126]. | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp. Nr 20
ul. Żuławskiego 4/6
tel. 22 627 42 22
Sygnatura: 64
Numer inw.: 76296
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni