Odpowiedzialność: | Susana Osorio-Mrożek ; przełożyła Maria Raczkiewicz. | ||||||||||||||
Hasła: | Kucharstwo Kuchnia meksykańska Meksyk Opracowanie | ||||||||||||||
Adres wydawniczy: | Kraków : Towarzystwo Autorów i Wydawców Prac Naukowych "Universitas", 1999. | ||||||||||||||
Opis fizyczny: | 199 stron : ilustracje, faksymile, 22 cm. Forma gatunek: | Książki. Publikacje popularnonaukowe. | Dziedzina: | Historia | Kulinaria Powstanie dzieła: | 1999 r. | Twórcy: | Raczkiewicz, Maria. Tłumaczenie | Powiązane zestawienia: | Meksyk | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Notka biograficzna:
Osorio-Mrożek, Susana
Susana Osorio-Mrożek ur. w Mexico City, Meksyk - studiowała historię na Universidad Nacional de Mecxico Mexico City i archeologię na Uniwersytecie Veracruz. Pracowała w teatrze jako aktorka, reżyser, następnie jako kierownik swojej własnej grupy teatralnej. Jest także specjalistą, teoretykiem i praktykiem w zakresie gastronomii, dietetyki i żywienia. Uczestniczyła w programie badań nad produkcją żywności dla diabetyków w ramach National Association for Diabetic Children od Mexico. W roku 1986 była szefem kuchni dwu czołowych restauracji w Oslo i Stavanger Norwegia, specjalności [>>]