Odpowiedzialność: | Susana Osorio-Mrożek ; tłumaczenie Maria Raczkiewicz, Małgorzata Jędrusiak, Szymon Jędrusiak. | ||||||||||||||||
Hasła: | 1801-1900 1-100 100-1 p.n.e 101-200 1101-1200 1201-1300 1301-1400 1401-1500 1501-1600 1601-1700 1701-1800 1901-2000 200-101 p.n.e. 201-300 300-201 p.n.e 301-400 400-301 p.n.e 401-500 500-401 p.n.e 501-600 600-501 p.n.e 601-700 700-601 p.n.e. 701-800 800-701 p.n.e 801-900 901-1000 do 801 p.n.e Kucharstwo Kuchnia meksykańska Żywność Meksyk Opracowanie Historia Kulinaria | ||||||||||||||||
Adres wydawniczy: | Kraków : Towarzystwo Autorów i Wydawców Prac Naukowych Universitas, copyright 2014. | ||||||||||||||||
Wydanie: | Wydanie 3, poszerzone i uzupełnione. | ||||||||||||||||
Opis fizyczny: | 397, [1] strona : ilustarcje ; 21 cm. Uwagi: | Poprzednie wydania pt. "Meksyk od kuchni. Książka niekucharska". | Forma gatunek: | Książki. Publikacje popularnonaukowe. | Dziedzina: | Historia | Kulinaria Powstanie dzieła: | 1999 r. | Twórcy: | Jędrusiak, Małgorzata. Tłumaczenie | Jędrusiak, Szymon. Tłumaczenie Raczkiewicz, Maria. Tłumaczenie Powiązane zestawienia: | Meksyk | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Notka biograficzna:
Osorio-Mrożek, Susana
Susana Osorio-Mrożek ur. w Mexico City, Meksyk - studiowała historię na Universidad Nacional de Mecxico Mexico City i archeologię na Uniwersytecie Veracruz. Pracowała w teatrze jako aktorka, reżyser, następnie jako kierownik swojej własnej grupy teatralnej. Jest także specjalistą, teoretykiem i praktykiem w zakresie gastronomii, dietetyki i żywienia. Uczestniczyła w programie badań nad produkcją żywności dla diabetyków w ramach National Association for Diabetic Children od Mexico. W roku 1986 była szefem kuchni dwu czołowych restauracji w Oslo i Stavanger Norwegia, specjalności [>>]