Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy



/ Opac / Strona główna / Detail?PozycjaOpisy=20230210101040070555 / Katalog / Szczegóły pozycji

Miód / [tekst - Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Miód / [tekst:] Françoise Laurent ; [ilustracje:] Nicolas Gouny ; [przekład: Katarzyna Grzyb].
Okładka pozycji Miód

Miód

Tytuł oryginału: "Miel, ".

Autor: Laurent, Françoise.




Miód to nie tylko słodki smakołyk, lecz także naturalny lek! Warto z nim zaprzyjaźnić dzieci, przy okazji wyjaśniając, jaką rolę w jego powstaniu odgrywają owady. Poznaj tajniki pracy pszczelarza i dowiedz się, od czego zależą smak, zapach i kolor miodu. Sprawdź, jak się prawidłowo obchodzić z miodem i naucz się wybierać najlepszy. "Wiem, co jem!" to nowa edukacyjna seria dla dzieci w wieku

przedszkolnym i wczesnoszkolnym, pełna ciekawostek o jedzeniu. Z książek dzieci dowiedzą się, jak rosną podstawowe owoce, warzywa i zboża; jak są zbierane i przetwarzane; skąd się biorą poszczególne produkty spożywcze; i jak trafiają do sklepów i na talerze. Zabawne ilustracje i proste teksty ułatwiają zrozumienie treści, pomagają oswoić się z rozmaitymi produktami i zachęcają do próbowania nowych smaków. Książki z serii "Wiem, co jem" kształtują dobre nawyki żywieniowe. Autorzy w prosty sposób wyjaśniają, czym są składniki odżywcze czy kalorie, zachęcając do zdrowego jedzenia.

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:[tekst:] Françoise Laurent ; [ilustracje:] Nicolas Gouny ; [przekład: Katarzyna Grzyb].
Seria:Akademia Mądrego Dziecka; Wiem, Co Jem!
Hasła:Miód
Broszura
Opracowanie
Publikacja bogato ilustrowana
Adres wydawniczy:Warszawa : Harperkids, copyright 2023.
Opis fizyczny:29, [9] strony : ilustracje ; 27 cm.
Uwagi:Tytuł oryginału: Le miel. Okładka wliczona w paginację.
Forma gatunek:Książki. Publikacje popularnonaukowe.
Dziedzina:Edukacja i pedagogika
Rolnictwo i leśnictwo
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
Powstanie dzieła:2016 r.
Twórcy:Gouny, Nicolas. (1973- ). Ilustracje

Grzyb, Katarzyna. (1981- ). Tłumaczenie

Odbiorcy:Dzieci. 6-8 lat.
Powiązane zestawienia:Miód
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz
Inne pozycje z serii




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp nr 140
ul. Mozarta 1 (V piętro)
tel. 22 847 77 31

Sygnatura: Edukacyjne: 63
Numer inw.: 14634
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

BD nr XVII
ul. Puławska 238
tel. 22 844 66 43

Sygnatura: 63
Numer inw.: 49633
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

BD nr XXXIII
Aleje Niepodległości 19
tel. 22 847 63 43

Sygnatura: I
Numer inw.: 62205
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

BD nr XXXV
ul. Bonifacego 90
tel. 22 651 80 23

Sygnatura: Edukacyjne: 63
Numer inw.: 52440
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

BD nr LIV
ul. Ludowa 4
tel. 22 851 64 24

Sygnatura: 63
Numer inw.: 51885
Pozycja wypożyczona

Wypożyczona przez: 094829
do dnia: 2024-05-23
schowekrezerwuj
więcejrezerwuj

MBdDiM nr XXXI
ul. Tyniecka 40a
tel. 22 646 46 49

Sygnatura: Sala dolna: 63
Numer inw.: 25309
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowek0




Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:


Okładka książki  Chlebek i bułeczki  1




Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.





Serie (cykl) Akademia Mądrego Dziecka. Wiem, co jem! należy czytać w określonej kolejności:


Kolejność czytania serii/cyklu
Miód Tom 1.9

Miód


Miód to nie tylko słodki smakołyk, lecz także naturalny lek! Warto z nim zaprzyjaźnić dzieci, przy okazji wyjaśniając, jaką rolę w jego powstaniu odgrywają owady. Poznaj tajniki pracy pszczelarza i dowiedz się, od czego zależą smak, zapach i kolor miodu. Sprawdź, jak się prawidłowo obchodzić z miodem i naucz się wybierać [...]

Kolejność czytania serii/cyklu
Pomidory Tom 2.9

Pomidory


Kto nie lubi keczupu! Ale czy wiesz, jak on powstaje? Gdzie i jak rośnie główny składnik tego sosu - pomidory? Do Europy trafiły w towarzystwie ziemniaków i ananasów, ale początkowo były hodowane jako rośliny ozdobne, gdyż obawiano się jeść czerwone owoce (tak, pomidor to owoc!). Co jeszcze warto wiedzieć o pomidorach i dlaczego [...]

Kolejność czytania serii/cyklu
Czekolada Tom 3.9

Czekolada


Z czego robi się czekoladę? Jak rosną kakaowce i dlaczego tak trudno o ich owoce? Czym różni się czekolada gorzka od mlecznej i białej? Jak wybrać tę najlepszą? I kto je najwięcej tego przysmaku na świecie?

Kolejność czytania serii/cyklu
Chlebek i bułeczki Tom 4.9

Chlebek i bułeczki


Wiadomo, że do chleba trzeba mąki, ale skąd się ona właściwie bierze?Jak kiedyś uprawiano zboże, a jak robi się to dziś? Co się dzieje w młynie? Czym różnią się mąki i dlaczego te ciemniejsze są zdrowsze? Jakie pieczywo je się w różnych zakątkach świata i dlaczego trzeba unikać takiego, które ma w składzie konserwanty?

Kolejność czytania serii/cyklu
Banany Tom 5.9

Banany


Banany to najczęściej jedzone owoce na świecie, ale czy wiesz, że jeszcze 200 lat temu miały pestki, a wśród 1500 odmian są też warzywne?! To bardzo pożywne owoce bogate w cukry i potas, nabierają słodyczy wraz z plamkami na skórze, dojrzewają w ciemności i lepiej trawią się, gdy jemy je rozgniecione.

Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy