Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy



/ Opac / Strona główna / Detail?PozycjaOpisy=20190621171344081449 / Katalog / Szczegóły pozycji

Hotelarstwo - Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Hotelarstwo : usługi, zarządzanie, procesy koncentracji / Józef Sala.
Okładka pozycji Hotelarstwo : usługi, zarządzanie, procesy koncentracji

Hotelarstwo : usługi, zarządzanie, procesy koncentracji

Autor: Sala, Józef.




Hotelarstwo. Usługi. Zarządzanie. Procesy koncentracji - opis wydawcyMotywem napisania niniejszej książki było dążenie do prezentacji roli hotelarstwa na rynku turystycznym, ukazanie kierunków zmian zarówno w jego systemie zarządzania, jak i rozwoju, głównie wymuszanych przez zmiany zachodzące w jego otoczeniu.Książka składa się z ośmiu rozdziałów. W rozdziale 1 scharakteryzowano istotę hotelarstwa, kryteria

klasyfikacji hoteli oraz rolę hotelarstwa w obsłudze ruchu turystycznego. W rozdziale 2 zaprezentowano podstawowe rodzaje współczesnej turystycznej bazy noclegowej. Rozdział 3 prezentuje składniki głównej, cząstkowej usługi hotelowej, tj. usługi zakwaterowania. Kolejny rozdział przedstawia m.in. istotę gastronomii i jej rolę w hotelarstwie, zakres usług gastronomicznych w hotelach i kierunki ich rozwoju. W rozdziale 5 scharakteryzowano główne usługi dodatkowe w hotelach. Rozdział 6 przedstawia specyfikę zarządzania przedsiębiorstwem hotelarskim. Rozdział 7 ukazuje funkcje głównych służb hotelu. Końcowy rozdział prezentuje procesy koncentracji i integracji w hotelarstwie. Praca jest wynikiem wieloletnich zainteresowań naukowych Autora. [...]

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Józef Sala.
Hasła:1901-2000
1989-2000
2001-
Hotelarstwo
Usługi turystyczne
Europa
Polska
Materiały pomocniczne
Monografia
Gospodarka, ekonomia, finanse
Zarządzanie i marketing
Adres wydawniczy:Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, copyright 2019.
Opis fizyczny:300 stron : ilustracje, fotografie, wykresy ; 24 cm.
Uwagi:Bibliografia na stronach 287-300.
Forma gatunek:Książki. Publikacje dydaktyczne. Publikacje fachowe. Publikacje naukowe.
Dziedzina:Gospodarka, ekonomia, finanse
Zarządzanie i marketing
Zakres czasowy:1989-2018 r.
Powstanie dzieła:2019 r.
Przeznaczenie:Dla studentów kierunku turystyka, a także dla menedżerów i pracowników branży hotelarskiej i gastronomicznej.
Dla studentów kierunku turystyka, a także dla menedżerów i pracowników branży hotelarskiej i gastronomicznej.
Odbiorcy:Szkoły wyższe. Hotelarze. Menedżerowie.
Powiązane zestawienia:Hotelarstwo
Usługi - turystyka
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. Nr 8
Aleje Niepodległości 19
tel. 22 848 95 87

Sygnatura: Rewersy: 64
Numer inw.: 89572
Dostępność: wypożyczana na 14 dni

schowekzamów

Wyp nr 95
ul. Gruszczyńskiego 12
tel. 22 843 98 31

Sygnatura: 64 Turystyka
Numer inw.: 62634
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88

Sygnatura: 57.586
Numer inw.: 57586
Dostępność: tylko na miejscu

schowek




Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:


Okładka książki  Formy współczesnego hotelarstwa  1Okładka książki  Marketing w gastronomii  2




Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy