Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy



/ Opac / Strona główna / Detail?PozycjaOpisy=20170406154826036402 / Katalog / Szczegóły pozycji

Zarządzanie bezpieczeństwem żywności - Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Zarządzanie bezpieczeństwem żywności : teoria i praktyka / Danuta Kołożyn-Krajewska, Tadeusz Sikora.
Okładka pozycji Zarządzanie bezpieczeństwem żywności : teoria i praktyka

Zarządzanie bezpieczeństwem żywności : teoria i praktyka

Autor: Kołożyn-Krajewska, Danuta.




Bezpieczeństwo żywności jest dla współczesnego konsumenta najważniejszą cechą, której oczekuje od nabywanej i konsumowanej żywności. Sfera zapewnienia tego bezpieczeństwa jest obecnie ściśle regulowana normami prawa unijnego i krajowego. W ostatnim dziesięcioleciu wiele się zmieniłow tym względzie, począwszy od opublikowania dyrektywy 93/43/EEC w czerwcu 1993 r. do opublikowania "pakietu rozporządzeń

higienicznych" w kwietniu 2004 r. i opublikowania norm ISO serii 22000. Książka jest kompleksowym opracowaniem problematyki związanej z zarządzaniem bezpieczeństwem żywności. Autorzy omawiają zwłaszcza takie zagadnienia, jak: * podstawowe uwarunkowania zapewnienia jakości żywności, w tym zagrożenia biologiczne i chemiczne; * podstawy ustawodawstwa żywnościowego; * dobre praktyki produkcyjne i higieniczne; * system HACCP; * metody i systemy zapewnienia jakości i zarządzania nią w przetwórstwie żywności, w tym funkcje laboratoriów.

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Danuta Kołożyn-Krajewska, Tadeusz Sikora.
Seria:Zarządzanie
Hasła:Bezpieczeństwo produktu
Zarządzanie jakością (TQM)
Żywność - higiena
Żywność - jakość
Podręczniki akademickie
Zarządzanie i marketing
Adres wydawniczy:Warszawa : Wydawnictwo C. H. Beck, 2010.
Opis fizyczny:387 s. : il. ; 24 cm.
Uwagi:Bibliogr. s. 369-370, wykaz aktów prawnych s. 370-371. Indeks.
Forma gatunek:Książki. Publikacja naukowa.
Dziedzina:Zarządzanie i marketing
Twórcy:Sikora, Tadeusz. (1950-). Autor

Powiązane zestawienia:Bezpieczeństwo żywnościowe
Zarządzanie jakością
Żywność - jakość
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz
Inne pozycje z serii




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88

Sygnatura: 50.169
Numer inw.: 50169
Dostępność: tylko na miejscu

schowek




Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:






Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.





Serie (cykl) Zarządzanie / C.H. Beck należy czytać w określonej kolejności:


Kolejność czytania serii/cyklu
Doskonalenie struktur organizacyjnych przedsiębiorstw w gospodarce opartej na wiedzy Tom 1.9

Doskonalenie struktur organizacyjnych przedsiębiorstw w gospodarce opartej na wiedzy


Książka zawiera studium teoretyczno-porównawcze oraz prezentację wyników badań empirycznych, których celem była analiza efektywności klasycznych i współczesnych rozwiązań strukturalnych w gospodarce opartej na wiedzy. Przedstawiono w niej również uniwersalną koncepję strategii restrukturyzacji organizacyjnej, złożoną z programu [...]

Kolejność czytania serii/cyklu
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności : teoria i praktyka Tom 2.9

Zarządzanie bezpieczeństwem żywności : teoria i praktyka


Bezpieczeństwo żywności jest dla współczesnego konsumenta najważniejszą cechą, której oczekuje od nabywanej i konsumowanej żywności. Sfera zapewnienia tego bezpieczeństwa jest obecnie ściśle regulowana normami prawa unijnego i krajowego. W ostatnim dziesięcioleciu wiele się zmieniłow tym względzie, począwszy od opublikowania [...]

Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy