Doskonalenie struktur organizacyjnych przedsiębiorstw w gospodarce opartej na wiedzy
Książka zawiera studium teoretyczno-porównawcze oraz prezentację wyników badań empirycznych, których celem była analiza efektywności klasycznych i współczesnych rozwiązań strukturalnych w gospodarce opartej na wiedzy. Przedstawiono w niej również uniwersalną koncepję strategii restrukturyzacji organizacyjnej, złożoną z programu zmian strukturalnych oraz projektu systemu zarządznia wiedzą w przedsiębiorstwie. Rozważania teoretyczne poparte są licznymi przykładami i zilustrowane studiami przypadków. [...]
Odpowiedzialność: | red. nauk. Adam Stabryła ; aut. Beata Barczak [et al.]. | ||||||||||
Seria: | Zarządzanie | ||||||||||
Hasła: | Gospodarka oparta na wiedzy Przedsiębiorstwo - organizacja | ||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo C. H. Beck, 2009. | ||||||||||
Opis fizyczny: | 474 s. : il. ; 25 cm. Uwagi: | Bibliogr. s. 453-465. Indeks. | Przeznaczenie: | Publikacja jest skierowana przede wszystkim do menedżerów oraz zespołów badawczo- projektowych, zajmujących się organizacją przedsiębiorstw. | Publikacja jest skierowana przede wszystkim do menedżerów oraz zespołów badawczo- projektowych, zajmujących się organizacją przedsiębiorstw. Powiązane zestawienia: | Przedsiębiorstwo – organizacja | Gospodarka oparta na wiedzy Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | Inne pozycje z serii | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Komentarze i rezencje
Serie (cykl) Zarządzanie / C.H. Beck należy czytać w określonej kolejności:
Doskonalenie struktur organizacyjnych przedsiębiorstw w gospodarce opartej na wiedzyKsiążka zawiera studium teoretyczno-porównawcze oraz prezentację wyników badań empirycznych, których celem była analiza efektywności klasycznych i współczesnych rozwiązań strukturalnych w gospodarce opartej na wiedzy. Przedstawiono w niej również uniwersalną koncepję strategii restrukturyzacji organizacyjnej, złożoną z programu [...] |
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności : teoria i praktykaBezpieczeństwo żywności jest dla współczesnego konsumenta najważniejszą cechą, której oczekuje od nabywanej i konsumowanej żywności. Sfera zapewnienia tego bezpieczeństwa jest obecnie ściśle regulowana normami prawa unijnego i krajowego. W ostatnim dziesięcioleciu wiele się zmieniłow tym względzie, począwszy od opublikowania [...] |