Kuchnia myśliwska
Autor: Jakimowicz-Klein, Barbara.
Dania z dziczyzny są w naszej kuchni rarytasem! Książka adresowana jest do wszystkich smakoszy doceniających specjały kuchni myśliwskiej. Także osoby, które ich nie znają, odnajdą w dziczyźnie interesujący smak. Prezentujemy przepisy na dania z dzika, jelenia, sarny, daniela, zająca, dzikiego królika oraz dzikiego ptactwa.W książce znalazły się też receptury na potrawy z dziczyzny serwowane w restauracjach
pałacowych i zamkowych, które pielęgnują tradycje kuchni dworskiej, nowoczesne dania z dziczyzny oferowane w prestiżowych restauracjach hotelowych oraz specjały serwowane w karczmach kultywujących najlepsze tradycje kuchni staropolskiej. Zachęcamy do skorzystania z receptur prawdziwych mistrzów kuchni.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Barbara Jakimowicz-Klein, Jan Akielaszek. | ||||||
Hasła: | Dziczyzna - kucharstwo i przetwórstwo Książki kucharskie | ||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Świat Książki, 2014. | ||||||
Opis fizyczny: | 251 s. : il. kolor. ; 22 cm. Uwagi: | Bibliogr. s. 249. Indeks. | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)