Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy

#




- Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Organizacja przedsiębiorstwa hotelarskiego / Piotr Dominik, Witold Drogoń.
Okładka pozycji Organizacja przedsiębiorstwa hotelarskiego

Organizacja przedsiębiorstwa hotelarskiego

Autor: Dominik, Piotr




Organizacja przedsiębiorstwa hotelarskiego stanowi swoiste kompendium wiedzy, z którą można się spotkać w postaci rozproszonej w wielu branżowych podręcznikach. W publikacji, będącej podręcznikiem akademickim, zebrano najistotniejsze informacje z zakresu omawianej tematyki.Autorzy, wykładowcy przedmiotów związanych z hotelarstwem, adresują opracowanie do studentów kierunków mających w swych programach zagadnienia

związane z branżą noclegową, ze szczególnym uwzględnieniem hotelarstwa.Podręcznik ma na celu zaprezentowanie podstaw funkcjonowania i organizacji przedsiębiorstwa hotelowego w świetle współczesnych tendencji w dobie globalizacji rynku turystycznego. Mówiąc o organizacji przedsiębiorstwa hotelarskiego, należy rozważyć hotel jako strukturę, w której wyróżniamy tzw. jednostki organizacyjne. Drugim aspektem organizacji są zasady funkcjonowania służb pracujących w przedsiębiorstwie. W tych dwóch obszernych płaszczyznach można i należy wyróżnić szereg zagadnień, które są związane z wieloma dziedzinami nauki, np. psychologią, socjologią, ergonomią, architekturą.Aby praca była dobrze wykonana i dawała efekty, powinna być odpowiednio zorganizowana od podstaw. Przedsiębiorstwo hotelarskie musi mieć wyznaczone cele i zaakceptowaną wizję działania, żeby stawić czoło konkurencji i odnosić sukcesy, bo "kto nie wie, do jakiego portu chce przybyć, dla tego żaden wiatr nie będzie dobry".Mając nadzieję na przydatność podręcznika, zachęcamy do lektury wszystkich, którzy są w trakcie edukacji lub rozpoczynają karierę zawodową w przedsiębiorstwie hotelarskim.

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Piotr Dominik, Witold Drogoń.
Hasła:Hotelarstwo - organizacja
Podręczniki akademickie
Adres wydawniczy:Warszawa : Almamer Wyższa Szkoła Ekonomiczna, 2009.
Opis fizyczny:177, [2] s. : il. ; 24 cm.
Uwagi:Bibliogr. s. 171-177.
Przeznaczenie:Dla studentów kierunków mających w swych programach zagadnienia związane z branżą noclegową, ze szczególnym uwzględnieniem hotelarstwa.
Dla studentów kierunków mających w swych programach zagadnienia związane z branżą noclegową, ze szczególnym uwzględnieniem hotelarstwa.
Powiązane zestawienia:Hotelarstwo
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. Nr 20
ul. Żuławskiego 4/6
tel. 22 627 42 22

Sygnatura: 64 C
Numer inw.: 71852
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

Wyp nr 95
ul. Gruszczyńskiego 12
tel. 22 843 98 31

Sygnatura: 64
Numer inw.: 50417
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88

Sygnatura: 48843
Numer inw.: 48843
Dostępność: tylko na miejscu

schowek




Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:


Okładka książki  Gastronomia we współczesnym hotelu  1Okładka książki  Zapobieganie zatruciom pokarmowym i zakażeniom żywności w turystyce i gastronomii  2




Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy