Zapobieganie zatruciom pokarmowym i zakażeniom żywności w turystyce i gastronomii
Autor: Dominik, Piotr
Ze względu na ważkość tematu, jakim jest "zdrowa żywność", niniejsza publikacja skierowana jest do osób organizujących usługi turystyczne, które potencjalnie, na co dzień mają do czynienia z nadzorem w gastronomii zbiorowej, często w obiektach hotelowych, a niewątpliwie do tych osób należą absolwenci kierunku hotelarstwa i gastronomii. Opracowanie powinno być pomocne w przybliżeniu wiedzy z zakresu zasad bezpiecznej produkcji żywności oraz zagrożeń, jakie związane są z nieprzestrzeganiem wymogów sanitarno-higienicznych podczas postępowania z żywnością.
Odpowiedzialność: | Piotr Dominik. | ||||||
Hasła: | Gastronomia - higiena Zatrucia pokarmowe - zapobieganie Żywność - higiena | ||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : AlmaMer Wyższa Szkoła Ekonomiczna, 2007. | ||||||
Opis fizyczny: | 120 s. ; 24 cm. Uwagi: | Bibliogr. s. 113-117, wykaz aktów prawnych s. 117-119. | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)