Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy



/ Opac / Strona główna / Detail?PozycjaOpisy=20141028175044004535 / Katalog / Szczegóły pozycji

- Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
book
Napis Brak okładki i kartki książki

Bezpieczeństwo żywności w erze globalizacji




Wszyscy interesujemy się żywnością. Ona warunkuje nasze istnienie. Mamy świadomość, że od jej jakości w dużym stopniu zależy nasze zdrowie i jakość naszego życia. Jednocześnie gwałtowny rozwój produkcji i przetwórstwa żywności na skalę masową wywołuje u konsumentów poczucie utraty kontroli nad tym, co spożywają. Postępujące procesy globalizacyjne to poczucie

pogłębiają. Przed władzami stoi teraz - obok odwiecznego zadania wyżywienia obywateli - zadanie zapewnienia, że żywność będzie bezpieczna.Jakie mechanizmy polityczne i prawne stoją na straży tego bezpieczeństwa?Jaka jest skala problemu bezpieczeństwa żywności i jakie są podstawowe zagrożenia w tym względzie?Jakie służby i uregulowania prawne mają nas przed nimi chronić? Oto głÃ³wne tematy tej książki.

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:red. nauk. Stanisław Kowalczyk.
Seria:Przedsiębiorczość w XXI Wieku
Hasła:Bezpieczeństwo żywnościowe - 21 w.
Globalizacja
Żywność - higiena
Adres wydawniczy:Warszawa : Szkoła Główna Handlowa. Oficyna Wydawnicza, 2009.
Opis fizyczny:303 s. : il. ; 25 cm.
Uwagi:Bibliogr., wykaz aktów prawnych przy pracach.
PowiÄ…zane zestawienia:Globalizacja
Bezpieczeństwo żywnościowe
Żywność
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz
Inne pozycje z serii




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88

Sygnatura: 48.269
Numer inw.: 48269
Dostępność: tylko na miejscu

schowek



Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.





Serie (cykl) Przedsiębiorczość w XXI Wieku należy czytać w określonej kolejności:


Kolejność czytania serii/cyklu
Najlepsze praktyki w zarządzaniu łańcuchem dostaw : wyjść naprzeciw wyzwaniom społecznej odpowiedzialności biznesu : praca zbiorowa Tom 1.9

Najlepsze praktyki w zarządzaniu łańcuchem dostaw : wyjść naprzeciw wyzwaniom społecznej odpowiedzialności biznesu : praca zbiorowa


Niniejsza książka prezentuje syntezę wyników badań zrealizowanych w ramach projektu badawczego "Najlepsze praktyki biznesowe" w okresie styczeń 2007 - czerwiec 2008 roku, przez zespół badawczy Katedry Logistyki i jest poświęcona najlepszym praktykom w zarządzaniu łańcuchem dostaw. Sfera ta ma ogromny wpływ na kształtowanie pozycji [...]

Kolejność czytania serii/cyklu
Wpływ wirtualizacji przedsiębiorstw na modele e-biznesu : ujęcie instytucjonalne Tom 2.9

Wpływ wirtualizacji przedsiębiorstw na modele e-biznesu : ujęcie instytucjonalne


Znane są różne formy wirtualnych organizacji, które same w sobie - z czysto prawnego punktu widzenia - nie muszą być przedsiębiorstwem (spółką), a tylko formą, współpracy w sieci (np. technology Wek customer Web, market Web). Formy te można oceniać jako inne postacie rozwiązań znanych znacznie wcześniej (można tu wymienić [...]

Kolejność czytania serii/cyklu
Bezpieczeństwo żywności w erze globalizacji Tom 3.9

Bezpieczeństwo żywności w erze globalizacji


Wszyscy interesujemy się żywnością. Ona warunkuje nasze istnienie. Mamy świadomość, że od jej jakości w dużym stopniu zależy nasze zdrowie i jakość naszego życia. Jednocześnie gwałtowny rozwój produkcji i przetwórstwa żywności na skalę masową wywołuje u konsumentów poczucie utraty kontroli nad tym, co spożywają. [...]

Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy