Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy



/ Opac / Strona główna / Detail?PozycjaOpisy=20110701100238057952 / Katalog / Szczegóły pozycji

Gotuj z Julią - Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Gotuj z Julią : niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchni / Julia Child ; współpraca David Nussbaum ; przełożyła Anna Sak.
Okładka pozycji Gotuj z Julią : niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchni

Gotuj z Julią : niezbędne przepisy i porady mistrzyni kuchni

Tyt. oryg.: "Julia`s kitchen : essentials techniques and recipes from a liftime of cooking".

Autor: Child, Julia

Notka biograficzna



Książka zawierająca przepisy na potrawy i dodatki oraz praktyczne porady dla miłośników sztuki kulinarnej. Dowodem na ich przydatność są lata doświadczenia jakimi poszczycić się mogła najbardziejznana w Stanach Zjednoczonych szefowa kuchni, która nauczyła Amerykanów gotować i zaraziła ich miłością do jedzenia, wydając kolejne książki kucharskie i prowadząc pierwsze w tamtejszej telewizjishow kulinarne. Ten niewielkich poradnik to niezbędnik, który powinien się znaleźć w podręcznej biblioteczce każdego szanującego się kucharza.


Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Julia Child ; współpraca David Nussbaum ; przełożyła Anna Sak.
Hasła:Poradniki
Przepisy kulinarne
Adres wydawniczy:Kraków : Wydawnictwo Literackie, 2011.
Opis fizyczny:246, [5] s. ; 21 cm.
Uwagi:Indeks.
Powiązane zestawienia:Kucharstwo
Przepisy kulinarne
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. Nr 8
Aleje Niepodległości 19
tel. 22 848 95 87

Sygnatura: 64
Numer inw.: 82894
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

Wyp nr 108
ul. Puławska 119
tel. 22 843 16 85

Sygnatura: 64
Numer inw.: 38387
Pozycja wypożyczona

Wypożyczona przez: 094713
do dnia: 2024-05-24
schowekrezerwuj
więcejrezerwuj

CzN nr XXI
ul. Bukietowa 4A
tel. 22 898 30 33

Sygnatura: 13821
Numer inw.: 13821
Dostępność: tylko na miejscu

schowek




Notka biograficzna:


Zdjęcie Child, Julia

Child, Julia

Urodzona: 15 sierpnia 1912. Zmarła: 13 sierpnia 2004. Autorka pierwszego w Stanach Zjednoczonych telewizyjnego programu kulinarnego "Francuski Szef Kuchni" oraz słynnej książki kucharskiej "Francuska sztuka gotowania". Jedzenie i gotowanie pokochała podczas pobytu nad Loarą. Pierwszy posiłek w Paryżu ostrygi, solę meuniere ze zrumienionym masłem, dobre wino zjadła w słynnej restauracji La Cauronne i właśnie wtedy postanowiła poznać tajniki sztuki kulinarnej. W legendarnej paryskiej szkole Le Cordon Bleu wzbudziła nie lada poruszenie – swoim temperamentem, wzrostem 188 [>>]






Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:


Okładka książki  Francuski szef kuchni  1Okładka książki  Moje życie we Francji  2




Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy