Kefi : Greckie wyspy - smaki i opowieści
"Greckie wyspy - smaki i opowieści "
Autor: Sturis, Dionisios
Odpowiedzialność: | Dionisiod Sturis. | ||||||||||||
Hasła: | Kuchnia grecka Podróże Grecja Przepisy kulinarne Relacja z podróży | ||||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wielka Litera, copyright 2023. | ||||||||||||
Opis fizyczny: | 296, [1] strona : ilustracje, mapy ; 24 cm. Uwagi: | Na okładce: Przepisy wegetariańskie. | Forma gatunek: | Książki. Literatura faktu, eseje, publicystyka. | Dziedzina: | Kulinaria | Podróże i turystyka Powstanie dzieła: | 2023 r. | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Notka biograficzna:
Sturis, Dionisios
Dionisios Sturis – urodzony w 1983 roku w Grecji, wychowany w Polsce. Dziennikarz i pisarz, od wielu lat związany z radiem TOK FM, gdzie zajmuje się polityką zagraniczną. Współpracuje z „Gazetą Wyborczą”, „Dużym Formatem” i „Polityką”. Autor licznych reportaży prasowych i radiowych oraz trzech książek reporterskich opowiadających kolejno o współczesnej Grecji Grecja. Gorzkie pomarańcze, wyspie Man i miejscowej Polonii Gdziekolwiek mnie rzucisz… oraz greckich i macedońskich uchodźcach, którzy w latach 40. i 50. XX wieku znaleźli się w Polsce Nowe życie. Jak [>>]