Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy



/ Opac / Strona główna / Detail?PozycjaOpisy=20221019161328046870 / Katalog / Szczegóły pozycji

- Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Italia na talerzu / Francois-Regis Gaudry, Alessandra Pierini, Stephane Solier, Ilaria Brunetti; tłumaczenie Aleksandra Weksej, Agnieszka Dywan, Paweł Łapiński.
Okładka pozycji Italia na talerzu

Italia na talerzu

Autor: Gaudry, Francois-Regis.




JEDYNA książka o kuchni włoskiej, której potrzebujesz.WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Italii.Ta wielka księga, pełna zdjęć, pięknych ilustracji, map, przydatnych wykresów, porywających anegdot i portretów wybitnych postaci, to pierwsza taka encyklopedia kuchni włoskiej.Jeśli chcesz gotować jak prawdziwy Włoch, nie potrzebujesz już niczego więcej.Znajdziesz tu przepisy na dania, które trzeba znać.

Zachwycą cię klasyczne i nowoczesne potrawy ze wszystkich regionów Italii. Poznasz najlepsze włoskie produkty: makarony, mięsa, sery, przyprawy, wina, piwa, likiery, kawy.• Czy Leonardo da Vinci był wegetarianinem?• Jaka jest różnica między cappuccino, macchiato i mocaccino?• Czy można zrobić tiramisu bez alkoholu?• Dlaczego śmietana dodana do carbonary to prawdziwe przestępstwo?• Czy gnocchi można jeść również na deser?Przenieś się choć na chwilę na skąpane w słońcu, gwarne ulice Italii i odkryj niezwykłe gastronomiczne dziedzictwo Włochów.Kulinarna uczta dla wszystkich wielbicieli kuchni włoskiej.5 kilogramów wiedzy o słonecznej Italii - na tę książkę przygotuj osobną półkę!

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Francois-Regis Gaudry, Alessandra Pierini, Stephane Solier, Ilaria Brunetti; tłumaczenie Aleksandra Weksej, Agnieszka Dywan, Paweł Łapiński.
Hasła:2001-
Włochy
Przepisy kulinarne
Adres wydawniczy:Kraków : Znak Koncept - Społeczny Instytut Wydawniczy Znak, 2022.
Opis fizyczny:464 strony, fotografie; 33 cm.
Forma gatunek:Książki. Publikacje popularnonaukowe.
Dziedzina:Kulinaria
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

BD nr XXX
ul. Melsztyńska 4
tel. 22 849 37 98

Sygnatura: 64
Numer inw.: 50647
Pozycja wypożyczona

Wypożyczona przez: 026483
do dnia: 2024-05-24
schowekrezerwuj
więcejrezerwuj

BD nr XXXV
ul. Bonifacego 90
tel. 22 651 80 23

Sygnatura: Edukacyjne: 64
Numer inw.: 51816
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

MBdDiM nr XXXI
ul. Tyniecka 40a
tel. 22 646 46 49

Sygnatura: Sala górna: 64
Numer inw.: 24135
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowek0

CzN nr XXI
ul. Bukietowa 4A
tel. 22 898 30 33

Sygnatura: 21322
Numer inw.: 20322
Dostępność: tylko na miejscu

schowek

DWM
Aleje Niepodległości 19
tel. 22 853 01 71

Sygnatura: Edukacyjne: 2918
Numer inw.: 2918
Pozycja wypożyczona

Wypożyczona przez: 015658
do dnia: 2024-05-15
schowekrezerwuj
więcejrezerwuj




Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:


Okładka książki  Francja na talerzu  1




Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy