Produkt nowej generacji : wybrane zagadnienia
Produkty nowej generacji. Wybrane zagadnienia - opis wydawcyW książce omówiono zagadnienia związane z nowymi technologiami stosowanymi w różnych grupach produktów: kosmetykach, napojach energetyzujących, używkach, suplementach diety oraz, przede wszystkim, żywności. Pokazano, jak na przestrzeni wieków zmieniła się rola kosmetyków w codziennym życiu ludzi oraz jaki wpływ wywierają one obecnie, jakie są korzystne, jak i
negatywne skutki dla zdrowia, wynikające ze stosowania kosmetyków powstałych przy wykorzystaniu nanotechnologii oraz tych wykonanych metodami tradycyjnymi z użyciem naturalnych komponentów. Przedstawiono wpływ stosowania suplementów diety na zdrowie człowieka. Podkreślono szczególnie, że suplementy diety mogą w znaczący sposób pomóc w chorobach cywilizacyjnych XXI wieku. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniu żywności i jej bezpieczeństwa. Żywność jest uznawana za bezpieczną tylko wtedy, gdy w następstwie odpowiedniego jej przygotowania i skonsumowania, zgodnie z przeznaczeniem, nie wystąpią żadne negatywne skutki dla zdrowia ludzkiego.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | pod redakcją Aleksandry Badory, Leszka Woźniaka ; [prof. zw. dr hab. inż. Jerzy Zwoździak, dr hab. inż. Krzysztof Kud, prof. PRz]. | ||||||||||||||||
Hasła: | Bezpieczeństwo żywności Innowacje Kosmetyki Napoje energetyzujące Suplementy diety Wpływ na zdrowie Wyroby tytoniowe Żywność Polska Opracowanie Praca zbiorowa | ||||||||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Difin, 2019. | ||||||||||||||||
Wydanie: | Wydanie pierwsze. | ||||||||||||||||
Opis fizyczny: | 235, [1] strona : fotografie, ilustracje, wykresy ; 23 cm. Uwagi: | Bibliografie, netografie przy rozdziałach. Streszczenie w języku angielskim. | Forma gatunek: | Książki. Publikacje naukowe. | Dziedzina: | Gospodarka, ekonomia, finanse | Zarządzanie i marketing Zakres czasowy: | 2001-2019 r. | Powstanie dzieła: | 2019 r. | Twórcy: | Badora, Aleksandra. Redakcja | Kud, Krzysztof. Recenzja Woźniak, Leszek. (1955-). Redakcja Zwoździak, Jerzy. (1952- ). Recenzja Powiązane zestawienia: | Bezpieczeństwo żywnościowe | Innowacje – stosowanie Kosmetyki Żywność Wpływ na zdrowie Suplementy diety Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88
Sygnatura: 58.229
Numer inw.: 58229
Dostępność: tylko na miejscu