Próba ekologicznej oceny żywienia, żywności i składników pokarmowych
Autor: Wiąckowski, Stanisław Kazimierz
Jest to książka o ekologii żywienia. Autor omawia składniki pokarmowe w produktach żywności, następnie dokonuje przeglądu ważniejszych pokarmów, jak: napoje, mleko i produkty mleczne, mięso, zboża oraz wiele gatunków warzyw i owoców. Przedstawia także wpływ temperatury (gotowania) na wartość pokarmów oraz proporcje składników pokarmowych i ich znaczenie. [z okładki]
Odpowiedzialność: | Stanisław K. Wiąckowski. | ||||||||||||||
Hasła: | Dietetyka Zdrowe odżywianie Żywność Opracowanie Medycyna i zdrowie Rolnictwo i leśnictwo | ||||||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 1995. | ||||||||||||||
Wydanie: | Wydanie pierwsze. | ||||||||||||||
Opis fizyczny: | 282, [2] strony : wykresy ; 21 cm. Uwagi: | Bibliografia na stronach 270-278. - Indeks. | Forma gatunek: | Książki. Publikacje naukowe. | Dziedzina: | Medycyna i zdrowie | Rolnictwo i leśnictwo Powstanie dzieła: | 1995 r. | Powiązane zestawienia: | Dieta, odżywianie | Żywność Zdrowe odżywianie Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88
Sygnatura: 31.114
Numer inw.: 31114
Dostępność: tylko na miejscu