113 dań siostry Anastazji : potrawy jarskie i ryby
"Sto trzynaście dań siostry Anastazji "
Autor: Pustelnik, Anastazja.
Siostra Anastazja, autorka kulinarnych bestsellerów, tym razem przygotowała przepisy dla miłośników zup, dań jarskich i ryb. Zupa z kalarepki, gulasz z soczewicy, kotlety z fasoli czy zapiekanka z cukinii i sera to tylko kilka wybranych ze 113 zawartych w książce przepysznych propozycji. Daj się uwieść tradycyjnemu smakowi, skorzystaj z porad i przepisów Siostry Anastazji. Siostra Anastazja ze Zgromadzenia Córek Bożej od lat łączy
swoje powołanie z zamiłowaniem do pieczenia i gotowania. Otrzymała wiele nagród, w tym Nagrodę Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich. Znana jest także za granicą. Mimo wielkiego sukcesu pozostaje osobą skromną, dla której najważniejsza jest modlitwa i praca.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Anastazja Pustelnik. | ||||||||||||
Hasła: | Potrawy jarskie Potrawy z ryb Książka kucharska Publikacja bogato ilustrowana Kulinaria | ||||||||||||
Adres wydawniczy: | Kraków : Wydawnictwo WAM, copyright 2014. | ||||||||||||
Opis fizyczny: | 272 strony : ilustracje kolorowe ; 21 cm. Uwagi: | Indeks. | Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. | Dziedzina: | Kulinaria | Powstanie dzieła: | 2014 r. | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Notka biograficzna:
Pustelnik, Anastazja
Anastazja Pustelnik FDC ur. w Dylągowej – polska zakonnica z Zgromadzenia Córek Bożej Miłości, autorka książek kulinarnych znana jako siostra Anastazja. Gotować zaczęła mając 17 lat, po śmierci matki. Przez dwa lata pracowała w hucie szkła w Cz słowacji, a w 1973 wstąpiła do zakonu. Tam gotowała dla niepełnosprawnych dzieci, następnie dla wspólnoty krakowskich jezuitów. Napisała 17 książek z przepisami kulinarnymi, z których pierwszą były 103 ciasta Siostry Anastazji. Książki sprzedały się w łącznym nakładzie 4 milionów egzemplarzy. Jej książki sprzedawane [>>]