Wiosenne przepisy siostry Anastazji
Autor: Pustelnik, Anastazja.
Tym razem Siostra Anastazja proponuje wiosenne sałatki, surówki, dania obiadowe, lekkie desery i przepyszne ciasta. Przepisy oparte są na tradycyjnych polskich produktach - dostępnych w każdym sklepie - a wszystkie potrawy są bardzo proste w przygotowaniu i sprawdzają się w każdej polskiej kuchni.
Odpowiedzialność: | Anastazja Pustelnik. | ||||||
Hasła: | Książki kucharskie | ||||||
Adres wydawniczy: | Kraków : Wydawnictwo WAM, cop. 2016. | ||||||
Opis fizyczny: | 151, [1] s. : il. kolor. ; 21 cm. Uwagi: | Indeks. | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Notka biograficzna:
Pustelnik, Anastazja
Anastazja Pustelnik FDC ur. w Dylągowej – polska zakonnica z Zgromadzenia Córek Bożej Miłości, autorka książek kulinarnych znana jako siostra Anastazja. Gotować zaczęła mając 17 lat, po śmierci matki. Przez dwa lata pracowała w hucie szkła w Cz słowacji, a w 1973 wstąpiła do zakonu. Tam gotowała dla niepełnosprawnych dzieci, następnie dla wspólnoty krakowskich jezuitów. Napisała 17 książek z przepisami kulinarnymi, z których pierwszą były 103 ciasta Siostry Anastazji. Książki sprzedały się w łącznym nakładzie 4 milionów egzemplarzy. Jej książki sprzedawane [>>]