Dieta Raw Food : 20-dniowe kompleksowe oczyszczanie organizmu / Karolina i Maciej Szaciłło ; [zdjęcia na I. stronie okładki, zdjęcia potraw i zdjęcia reportażowe: Karolina i Maciej Szaciłło; zdjęcia Autorów na skrzydełku: Magda Rzymanek i Tomek Paczkowski ; pozostałe zdjęcia: Istock
Autor: Szaciłło, Karolina
Oczyść swój organizm "na surowo" i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski.Nic dziwnego - każdy, kto zastosował "surową" dietę, poczuł się lekko, świeżo i witalnie. Ty również możesz osiągnąć taki stan dzięki książce Dieta Raw Food. Przepisy, które w niej znajdziesz są:- szybkie - oparte na surowych, łatwo
dostępnych składnikach,- zdrowe - dostarczają organizmowi bomby witaminowej, mineralnej i całej gamy antyoksydantów.Oczyść swój organizm po ciężkim jesienno-zimowym menu!W książce znajdziesz:- 20-dniowe witariańskie menu.- 80 autorskich przepisów na "surowe" śniadania, obiady, kolacje oraz desery.- Kompleksowy plan oczyszczania organizmu.- Wskazówki, jak przygotować do "surowej" odnowy swoje ciało, spiżarnię oraz kuchnię.- Proste techniki medytacji, ćwiczenia oddechowe, wspomagające oczyszczanie zabiegi olejowe oraz kąpiele.Założenia Diety raw food powstały już w latach 30. XX w. w Stanach Zjednoczonych. Jednak prawdziwy "raw foodowy" boom przypadł na końcówkę XX w. Ludzie dostrzegli zalety prostego naturalnego jedzenia, które nie jest mrożone, ani też poddane procesowi obróbki termicznej powyżej 47°C. Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Wiele osób, chcąc zastosować dietę raw food, sądzi, że opiera się ona wyłącznie na sałatkach i owocowo-warzywnych koktajlach. To dla nich przygotowaliśmy 80 przepisów na "surowe" śniadania, obiady, kolacje, desery, a nawet pieczywo.Nie jest to model długoterminowego odżywiania dla każdego, ale doskonały sposób na oczyszczenie organizmu ciepłą wiosną lub latem.Karolina i Maciej Szaciłło - eksperci od zdrowego żywienia oraz ekologicznego trybu życia. Wspólnie prowadzą kursy, szkolenia oraz warsztaty zdrowego gotowania i medytacji. Maciej od lat gotuje w lubianych programach telewizyjnych.Autorzy popularnych poradników dietetycznych, m.in. Jedzenie, które leczy, Jem (to co) kocham i chudnę, Zdrowa tarczyca.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Getty Images]. | ||||||||||||||
Hasła: | Dieta Zdrowe odżywianie Poradnik Przepisy kulinarne Kulinaria | ||||||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa: Wydawnictwo Zwierciadło, copyright 2018. | ||||||||||||||
Opis fizyczny: | 223, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 22 cm. Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. | Dziedzina: | Kulinaria | Powstanie dzieła: | 2018 r. | Twórcy: | Paczkowski, Tomek. Fotografie | Rzymanek, Magda. Fotografie Szaciłło, Maciej. Autor Powiązane zestawienia: | Zdrowe odżywianie | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)