Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy

#




Chemia żywności - Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
book
Napis Brak okładki i kartki książki

Chemia żywności : praca zbiorowa. 1, Główne składniki żywności

"Główne składniki żywności "




Chemia żywności. Tom 1. Główne składniki żywności - opis wydawcyChemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i

zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności. W tomie 1 opisano: zakres i rolę chemii żywności;budowę surowców i produktów żywnościowych; udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych; występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych; interakcje składników żywności;składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności.

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego, Hanny Staroszczyk.
Hasła:Chemia
Żywność
Podręcznik
Chemia
Adres wydawniczy:Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2018.
Wydanie:Wydanie 1, dodruk 1.
Opis fizyczny:XII, [2], 458 stron : ilustracje, wykresy ; 24 cm.
Uwagi:Bibliografia przy większości rozdziałów. Indeks.
Forma gatunek:Książki. Publikacje dydaktyczne.
Dziedzina:Chemia
Powstanie dzieła:2017 r.
Twórcy:Sikorski, Zdzisław Edmund. (1930- ). Redakcja

Staroszczyk, Hanna. Redakcja

Przeznaczenie:Dla studentów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych, politechnikach, uniwersytetach medycznych i uczelniach ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
Dla studentów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych, politechnikach, uniwersytetach medycznych i uczelniach ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
Odbiorcy:Szkoły wyższe.
Powiązane zestawienia:Żywność
Chemia
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88

Sygnatura: 55.956
Numer inw.: 55956
Dostępność: tylko na miejscu

schowek



Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy