Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy



/ Opac / Strona główna / Detail?PozycjaOpisy=20170831111041057952 / Katalog / Szczegóły pozycji

- Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności / Pasqualina Lagan?, Gabriella Caruso, Caterina Barone, Giorgia Caruso, Salvatore Parisi, Lucia Melcarne, Francesco Mazz?, Antonino Santi Delia ; [przekład Agnieszka Błaszczak].
Okładka pozycji Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

Tytuł oryginału: "Microbial toxins and related contamination in the food industry, ".

Autor: Lagan?, Pasqualina.




"Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności" - opis wydawcy. Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one

wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli.

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Pasqualina Lagan?, Gabriella Caruso, Caterina Barone, Giorgia Caruso, Salvatore Parisi, Lucia Melcarne, Francesco Mazz?, Antonino Santi Delia ; [przekład Agnieszka Błaszczak].
Hasła:Biofilmy
Jakość żywności
Mikrobiologia
Pałeczki okrężnicy
Toksyny i antytoksyny
Żywność
Praca zbiorowa
Biologia
Rolnictwo i leśnictwo
Adres wydawniczy:Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2017.
Opis fizyczny:113, [1] strona : ilustracje, fotografie ; 24 cm.
Uwagi:Bibliografia, netografia przy rozdziałach.
Forma gatunek:Książki. Publikacje fachowe. Publikacje naukowe.
Dziedzina:Biologia
Rolnictwo i leśnictwo
Powstanie dzieła:2015 r.
Twórcy:Barone, Caterina. Autor

Błaszczak, Agnieszka. Tłumaczenie

Caruso, Gabriella. Autor

Caruso, Giorgia. Autor

Delia, Antonino Santi. (1945-). Autor

Mazz?, Francesco. Autor

Melcarne, Lucia. Autor

Parisi, Salvatore. (1970- ). Autor

Przeznaczenie:Dla chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy.
Dla chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy.
Odbiorcy:Chemicy. Mikrobiolodzy. Technolodzy żywności. Weterynarze.
Powiązane zestawienia:Mikrobiologia
Żywność - jakość
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. Nr 20
ul. Żuławskiego 4/6
tel. 22 627 42 22

Sygnatura: Czytelnia: 57
Numer inw.: 79173
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów

CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88

Sygnatura: 55.635
Numer inw.: 55635
Dostępność: tylko na miejscu

schowek



Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy