Kiszonki i fermentacje
Autor: Baron, Aleksander.
Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli i krem z dyni w maślance. Tradycyjne potrawy w nowej aranżacji - bigos z ogórków, żur na zakwasie z kaszy gryczanej czy gołąbki w liściach jarmużu. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt. I w dodatku - naturalnie, zdrowo i smacznie. Aleksander Baron - charyzmatyczny szef kuchni znanej
warszawskiej restauracji Solec 44. Pierwszą kiszonkę zrobił przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji i zaprasza nas do eksperymentów z przyzwyczajeniami polskiego podniebienia.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Aleksander Baron. | ||||||||
Hasła: | Fermentacja Kiszonki Książki kucharskie Przepisy kulinarne | ||||||||
Adres wydawniczy: | Bielsko-Biała : Wydawnictwo Pascal, 2016. | ||||||||
Opis fizyczny: | 238, [1] strona : fotografie kolorowe ; 27 cm. Uwagi: | Bibliografia strona 238. | Forma gatunek: | Książki . Publikacje popularnonaukowe. | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp. Nr 20
ul. Żuławskiego 4/6
tel. 22 627 42 22
Sygnatura: 64
Numer inw.: 77135
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni