Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy

#




Sery - Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
Okładka książki Sery : masło, jogurt, kefir : 120 przepisów na przetwory mleczne / Lotte Hanreich, Edith Zeltner ; tł. z jęz. niem. Barbara Floriańczyk.
Okładka pozycji Sery : masło, jogurt, kefir : 120 przepisów na przetwory mleczne

Sery : masło, jogurt, kefir : 120 przepisów na przetwory mleczne

Tyt. oryg.: "Käsen : Leichtgemacht : 120 Rezepte für die Milchverarbeitung,".

Autor: Hanreich, Lotte.




Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego? Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał - zawsze świeży, bez konserwantów. Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki

zrobiliśmy sami. Nasz poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.: • twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel • bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę • ser monastyrski i ser piwny • sery pleśniowe - brie, camembert, roquefort • sery półtwarde i twarde - tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan • śmietanę i masło • zsiadłe mleko, jogurt i kefir. Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów. Praktyczny poradnik dla domowych serowarów.

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Lotte Hanreich, Edith Zeltner ; tł. z jęz. niem. Barbara Floriańczyk.
Seria:Tradycyjny Smak
Hasła:Napoje mleczne fermentowane - kucharstwo i przetwórstwo
Sery - kucharstwo i przetwórstwo
Poradniki
Adres wydawniczy:Warszawa : Multico Oficyna Wydawnicza, cop. 2009.
Opis fizyczny:175, [1] s. : il. kolor. ; 22 cm.
Uwagi:Indeks.
Powiązane zestawienia:Kucharstwo
Skocz do:Dodaj recenzje, komentarz
Inne pozycje z serii




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88

Sygnatura: 48.886
Numer inw.: 48886
Dostępność: tylko na miejscu

schowek

WKK Dla Instytucji
ul. Odyńca 71A
tel. 22 121 12 06

Sygnatura: 63
Numer inw.: 55655
Pozycja wypożyczona

Wypożyczona przez: 611104
do dnia: 2025-02-25
schowekrezerwuj
więcej



Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.





Serie (cykl) Tradycyjny Smak należy czytać w określonej kolejności:


Kolejność czytania serii/cyklu
Sery : masło, jogurt, kefir : 120 przepisów na przetwory mleczne Tom 1.9

Sery : masło, jogurt, kefir : 120 przepisów na przetwory mleczne


Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego? Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał - zawsze świeży, bez konserwantów. Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i [...]

Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy