Jeść, aby schudnąć : tajemnice naszego pożywienia
Tyt. oryg.: "Je mange, je maigris et je reste mince!, ".
Autor: Montignac, Michel
Odpowiedzialność: | Michel Montignac ; przedm. Jean G. Dumensil ; [tł. z jęz. fr. Małgorzata Bochwic]. | ||||||
Hasła: | Metoda Montignac Potrawy dietetyczne Wydawnictwa popularne | ||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Artvitae, 1999. | ||||||
Opis fizyczny: | 271 s. ; 21 cm. Uwagi: | Na książce pseud. aut., nazwa: Michel Genevi?re. Bibliogr. s. 265-271. | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp nr 122
ul. Iberyjska 5
tel. 22 842 79 02
Sygnatura: 61
Numer inw.: 16865
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
Notka biograficzna:
Montignac, Michel
Michel Montignac ur. 1944, zm. 22 sierpnia 2010, francuski pracownik przedsiębiorstw farmaceutycznych, który nie miał formalnego wykształcenia medycznego, ale wykorzystując dostęp do wyników badań, w latach 80. powiązał otyłość z funkcjonowaniem trzustki. Sam Montignac miał nadwagę i szukał diety, która pozwoli mu schudnąć. Dieta ta stała się popularna w Polsce po roku 1999, gdy ukazało się tłumaczenie pierwszej książki Montignaca. Następnie wydane zostały inne pozycje na temat diety, także innych autorów, np. Montignac nad Wisłą, powstały również serwisy internetowe [>>]