Odpowiedzialność: | Michel Montignac ; red. Tadeusz Wierzbicki ; tł. Katarzyna Bijas. | ||||||
Hasła: | Kucharstwo Odżywianie - higiena | ||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Artvitae, 2009. | ||||||
Opis fizyczny: | 255 s. : il. kolor. ; 21 cm.Uwagi: | Na s. red. błędny ISBN. Na okł. podtyt.: 100 potraw o niskim indeksie glikemicznym. Podst. tł. niem., oryg. fr. Indeks. | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp nr 122
ul. Iberyjska 5
tel. 22 842 79 02
Sygnatura: 64
Numer inw.: 22903
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
Notka biograficzna:
Montignac, Michel
Michel Montignac ur. 1944, zm. 22 sierpnia 2010, francuski pracownik przedsiębiorstw farmaceutycznych, który nie miał formalnego wykształcenia medycznego, ale wykorzystując dostęp do wyników badań, w latach 80. powiązał otyłość z funkcjonowaniem trzustki. Sam Montignac miał nadwagę i szukał diety, która pozwoli mu schudnąć. Dieta ta stała się popularna w Polsce po roku 1999, gdy ukazało się tłumaczenie pierwszej książki Montignaca. Następnie wydane zostały inne pozycje na temat diety, także innych autorów, np. Montignac nad Wisłą, powstały również serwisy internetowe [>>]