Gastronomia : zasady opodatkowania i funkcjonowania restauracji, jadłodajni, barów, cateringu : formy opodatkowania podatkiem dochodowym, odliczanie VAT w gastronomii i cateringu, wymogi sanitarne, wychowanie w trzeźwości - sankcje, interpretacje urzędów skarbowych
Inny tytuł: "G jak gastronomia ".
Tyt. grzbiet.: "Zasady opodatkowania i funkcjonowania restauracji, jadłodajni, barów, cateringu ".
Autor: Broda, Danuta.
Książka "G jak gastronomia" adresowana jest do podmiotów prowadzących działalność gospodarczą w zakresie usług gastronomicznych i cateringowych. Powstała w celu rozwiązania wątpliwości, rodzących się na tle opodatkowania tej działalności. Autorki dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem wynikającym z wieloletniej praktyki w zawodzie Doradcy Podatkowego, dając przy tym wskazówki,
pomagające uniknąć błędów w rozliczaniu się z urzędem skarbowym. Wszystkich wyjaśnień udzielają z uwzględnieniem aktualnego stanu prawnego ze wskazaniem przepisów prawnych regulujących poszczególne zagadnienia tematyczne.Książka stanowi praktyczny i rzeczowy poradnik ilustrowany przykładami zdarzeń gospodarczych, który w przystępny sposób omawia zagadnienia takie jak: zasady opodatkowania usług gastronomicznych; zatrudnianie pracowników; zezwolenia i koncesje; wymogi sanitarne; odliczanie VAT w gastronomii i cateringu.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Danuta Broda, Wanda Nowak. | ||||||
Seria: | Podatkowy Leksykon Działalności Gospodarczej | ||||||
Hasła: | Gastronomia - prawo - Polska Podatek od towarów i usług - prawo - Polska | ||||||
Adres wydawniczy: | Kraków : Wydawnictwo Wszechnica Podatkowa, 2008. | ||||||
Opis fizyczny: | 143 s. : il. ; 24 cm. Uwagi: | Na 4 s. okł. tyt.: G jak gastronomia. | Powiązane zestawienia: | Gastronomia | Podatek Skocz do: | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88
Sygnatura: 45.897
Numer inw.: 45897
Dostępność: tylko na miejscu