Obowiązki i odpowiedzialność przedsiębiorcy sektora spożywczego podlegającego kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej
Autor: Jackiewicz, Barbara.
Zapisy w prawie żywnościowym nie zawsze jednoznacznie i wprost formułują obowiązek, któremu musi sprostać przedsiębiorca. Jak bowiem rozumieć stosowane w rozporządzeniach zwroty typu: "tam gdzie to konieczne, tam gdzie to niezbędne, tam gdzie to stosowne; warunki konieczne, właściwe do zapewnienia bezpieczeństwa żywności" itp.? Nowe podejście do kwestii odpowiedzialności za bezpieczeństwo
żywności zapisane w obowiązujących aktach prawnych wymaga od przedsiębiorcy dużej wiedzy i świadomego działania.Książka stanowi dla przedsiębiorców sektora spożywczego praktyczną pomoc w interpretacji przepisów prawa żywnościowego. Wybrane zagadnienia, budzące najwięcej wątpliwości co do obowiązujących przepisów - odpowiedzialność, obowiązki, wymogi higieny - zostały przywołane i skomentowane w sposób przystępny dla każdego Czytelnika.
Zobacz pełny opisOdpowiedzialność: | Barbara Jackiewicz. | ||||
Hasła: | Przemysł rolno-spożywczy - prawo - Polska - stan na 2006 r. Żywność - prawo - Polska - stan na 2006 r. | ||||
Adres wydawniczy: | Gdańsk : Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr, 2008. | ||||
Opis fizyczny: | 82, [1] s. ; 24 cm. Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
CzN nr IV
ul Wiktorska 10
tel. 22 845 00 88
Sygnatura: 44.668
Numer inw.: 44668
Dostępność: tylko na miejscu