Żywienie w chorobach wątroby, dróg żółciowych i trzustki
Autor: Wieczorek-Chełmińska, Zofia.
Często przyczyną dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego są błędy żywieniowe wynikające z braku znajomości zasad przygotowywania posiłków. W tej publikacji Czytelnicy znajdą informacje na temat diet w różnych schorzeniach przewodu pokarmowego, m.in. w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, w stanach po resekcji żołądka, w zespołach upośledzonego trawienia, stanach zapalnych, a także przy nowotworach. Zaletą tej książki jest niewątpliwie bardzo duża liczba sprawdzonych przepisów na smaczne potrawy. lubimyczytac.pl
Odpowiedzialność: | Zofia Wieczorek-Chełmińska. | ||||||||||||||
Seria: | Żywienie a Zdrowie | ||||||||||||||
Hasła: | Choroby ludzi Choroby układu pokarmowego Dietetyka Kulinaria Żywienie chorych Poradniki i przewodniki | ||||||||||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Wydawnictwa Lekarskie PZWL, cop. 1999. | ||||||||||||||
Wydanie: | Wydanie I. | ||||||||||||||
Opis fizyczny: | 311, [1] strona ; 15x20 cm. Uwagi: | Bibliografia na stronach 302-303. | Forma gatunek: | Książki. Poradniki i przewodniki. | Dziedzina: | Medycyna i zdrowie | Kulinaria Powstanie dzieła: | 1999 r. | Powiązane zestawienia: | Dieta, odżywianie | Choroby i schorzenia (poradniki i wydawnictwa popularne) Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)