Przejdź do menu Przejdź do Zawartości strony Przejdź do Stopki
_

Biblioteka Publiczna

w Dzielnicy MOKOTÓW m.st. Warszawy

#




Esencja smaku - Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy
book
Napis Brak okładki i kartki książki

Esencja smaku : edycja specjalna

Autor: Sowa, Robert.

Notka biograficzna



Książka kucharska jakiej nie było! Robert Sowa, szef kuchni hotelu Jan III Sobieski, kucharz Polskiej Reprezentacji w Piłce Nożnej, laureat Oskara Kulinarnego postanowił podzielić się swoimi kulinarnymi sekretami!Arcysmaczne i nowatorskie przepisy. Potrawy lekkie i zdrowe, wyrafinowane i takie, które przygotowuje się w chwilę, a wszystkie podane w taki sposób, by nie tylko doskonale smakowały,ale i cieszyły oczy. Wspaniałe

zdjęcia, mistrzostwo stylizacji kulinarnej; tysiące smaków, które zadowolą najwybredniejsze podniebienie.To również opowieść o karierze kucharskiej Roberta Sowa, o "Gotowaniu na antenie", wielkiej przygodzie z hotelem Jan III Sobieski oraz o piłkarskiej reprezentacji narodowej wymagającej potraw nie tylko wyjątkowo smacznych, ale i zdrowych. A wyniki kadry świadczą o tym, że udało mu się to z nawiązką - drugi z rzędu awans do mistrzostw świata wywalczony za kadencji kucharskiej Roberta Sowy.Ponadto znajdują się w tej książce wywiady z innymi mistrzami kuchni, dziennikarzami, gwiazdami muzycznej sceny, dziennikarzami, trenerami i piłkarzami.Jeśli tylko jesteś ciekaw fascynującej kuchni fuisine, lubisz dobrze i zdrowo zjeść, a także widzisz w potrawach dzieło sztuki, jest to książka dla Ciebie!

Zobacz pełny opis
Informacje o pozycji
Odpowiedzialność:Robert Sowa ; [zdj. potraw i portr. Paweł Słomczyński et al.].
Hasła:Kuchnia
Kucharstwo
Adres wydawniczy:Warszawa : Jacek Santorski & Co Agencja Wydawnicza, 2006.
Opis fizyczny:254, [1] s. : il. (gł. kolor.) ; 29 cm.
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz




Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):


(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

Wyp. Nr 20
ul. Żuławskiego 4/6
tel. 22 627 42 22

Sygnatura: 64
Numer inw.: 73170
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni

schowekzamów




Notka biograficzna:


Zdjęcie Sowa, Robert

Sowa, Robert

Robert Janusz Sowa ur. 26 października 1966 w Krakowie – polski kucharz, restaurator, autor książek kucharskich „W poszukiwaniu smaku doskonałego”, „Esencja Smaku”, „Romans Kulinarny” oraz artykułów o tematyce kulinarnej.

Źródło: wikipedia.org






Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:


Okładka książki  Cztery pory roku  1Okładka książki  Uczta : z restauracji wprost na twój stół  2Okładka książki  Życie kocha jeść : nowoczesna kuchnia z regionalnymi akcentami  3




Komentarze i rezencje

Recenzje pozycji

Opinię możesz wyrazić po zalogowaniu się na swoje Konto Czytelnika.




Katalog BP Mokotów m.st. Warszawy