Odpowiedzialność: | Frances Mayes ; przekł. Zofia Kierszys. | ||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Prószyński i S-ka, 2005. | ||||||
Opis fizyczny: | 291 s. 21 cm.Powiązane zestawienia: | Książki zekranizowane (jako filmy lub seriale) | Powieść i opowiadanie z motywem kulinarnym Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp nr 104
ul. Ludowa 4
tel. 22 840 29 01
Sygnatura: 821-3 Lit. amerykańska
Numer inw.: 32118
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
BD nr XVII
ul. Puławska 238
tel. 22 844 66 43
Sygnatura: IV/P
Numer inw.: 32673
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
Notka biograficzna:
Mayes, Frances
Frances Mayes ur. 4 kwietnia 1940 w Fitzgerald – amerykańska profesor literatury oraz poetka, prozaiczka i eseistka. Najbardziej znana jako autorka wspomnień Pod słońcem Toskanii. Ukończyła Uniwersytet Florydy, gdzie uzyskała tytuł licencjata. W 1975 roku zdobyła tytuł magistra na San Francisco State University, gdzie następnie została profesorem na Wydziale Literatury. Zadebiutowała jako pisarka zbiorami poezji. Największy rozgłos przyniosło jej jednak opublikowanie wspomnień pt. Pod słońcem Toskanii Under the Tuscan Sun: At Home in Italy, 1996. Dzieło to utrzymywało się [>>]