Odpowiedzialność: | Frances Mayes ; tł. Zofia Kierszys. | ||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Prószyński i S-ka, 2003. | ||||||
Opis fizyczny: | 291, [2] s. 20 cm.Powiązane zestawienia: | Książki zekranizowane (jako filmy lub seriale) | Powieść i opowiadanie z motywem kulinarnym Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp nr 108
ul. Puławska 119
tel. 22 843 16 85
Sygnatura: 821-3 Lit. amerykańska
Numer inw.: 33126
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
BD nr III
ul. Tuchlińska 2A
tel. 22 843 20 87
Sygnatura: IV P
Numer inw.: 38256
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni
Notka biograficzna:
Mayes, Frances
Frances Mayes ur. 4 kwietnia 1940 w Fitzgerald – amerykańska profesor literatury oraz poetka, prozaiczka i eseistka. Najbardziej znana jako autorka wspomnień Pod słońcem Toskanii. Ukończyła Uniwersytet Florydy, gdzie uzyskała tytuł licencjata. W 1975 roku zdobyła tytuł magistra na San Francisco State University, gdzie następnie została profesorem na Wydziale Literatury. Zadebiutowała jako pisarka zbiorami poezji. Największy rozgłos przyniosło jej jednak opublikowanie wspomnień pt. Pod słońcem Toskanii Under the Tuscan Sun: At Home in Italy, 1996. Dzieło to utrzymywało się [>>]