Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej
Autor: Brillat-Savarin, Jean Anthelme
Odpowiedzialność: | Jean Anthelme Brillat-Savarin ; il. Bertall ; oprac. Wacław Zawadzki ; tł. Joanna Guze. | ||||||
Hasła: | Kucharstwo - szkice literackie Odżywianie - kultura - szkice literackie Szkice literackie francuskie - 19 w. | ||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Państ. Instytut Wydawniczy, 1973. | ||||||
Wydanie: | Wyd. 2 | ||||||
Opis fizyczny: | 264, [8] s. : il. ; 17 cm.Uwagi: | Tyt. oryg.: "Physiologie du gout ou Meditations de gastronomie transcendante". - Wyd. poprz. ogł. pod hasłem: Brillat-Savarin, Anthelme. - Nazwa il.: | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp. nr 1
ul. Puławska 43
tel. 22 849 25 28
Sygnatura: 821-3 Lit. francuska
Numer inw.: 23633
Dostępność: można wypożyczyć na 30 dni