Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej
Autor: Brillat-Savarin, Jean Anthelme
Odpowiedzialność: | Anthelme Brillat-Savarin ; il. Bertalla ; oprac. Wacław Zawadzki ; przeł. i wstęp Joanna Guze. | ||||||
Hasła: | Kucharstwo - szkice literackie Odżywianie - kultura - szkice literackie Szkice literackie francuskie - 19 w. | ||||||
Adres wydawniczy: | Warszawa : Państ. Instytut Wydawniczy, 1973. | ||||||
Opis fizyczny: | 363 s. : il. ; 18 cm. Uwagi: | Tyt. oryg.: "Physiologie du gout ou Meditations de gastronomie transcendante". - Wyd. poprz. ogł. pod hasłem: Brillat-Savarin, Anthelme. - Nazwa il.: | Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki | Dodaj recenzje, komentarz | |
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)
Wyp. nr 84
ul. Modzelewskiego 71
tel. 22 844 62 71
Sygnatura: 39
Numer inw.: 11188
Pozycja niedostępna